42

de plant van de maand oktober is…

de Polyscias

de Polyscias

Het is leuk om af en toe even stil te staan bij het groen in huis. Planten maken het huis echt levendig en zorgen natuurlijk voor een gezond klimaat. Zelf ben ik niet erg goed met planten, schaam… Dus als ik het mezelf makkelijk kan maken… dan doe ik dat graag!

De plant van de maand oktober is deze keer de Polycias. Deze plant laat zien dat je ook op de achtergrond kunt stralen…. De Polyscias heeft het binnenshuis namelijk uitstekend naar de zin op een wat donkere plaats. Het blad kan rond zijn, maar ook hartvormig en heeft onregelmatig gegolfde randen. Meestal zijn ze groen gekleurd, maar sommige varianten hebben ook bontgekleurde bladeren.
De Polyscias heeft maar weinig water nodig; liever iets te droog dan te natte voeten en met een fijne kamertemperatuur en af en toe wat plantenvoeding zal deze plant gestaag groeien. De Polyscias groeit met gemak uit tot een uit de kluiten gewassen huisgenoot van wel 1 tot 1,5 meter hoogte. Hierdoor kun je onmogelijk deze kamerplant over het hoofd te zien….

Ha! Dus echt een plant voor mij!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply