Creëer een luxe en moderne eetkamer met deze items

De meeste mensen stoppen veel tijd in het stylen van de woonkamer en het samenstellen van de ideale keuken. Maar de belangrijke ruimte hiertussen wordt vaak vergeten: de eetkamer! Dit is ontzettend jammer, omdat je onbewust best vaak op deze plek te vinden bent. Geef de eetkamer daarom eindelijk eens de aandacht die het verdient. De ideeën uit dit artikel komen waarschijnlijk goed van pas. We bespreken welke items de eethoek een luxe en moderne touch kunnen geven. Deze interieurstijl spreekt namelijk veel mensen aan. Welk interieuridee pas jij binnenkort toe in je eigen eetkamer?

Luxe of moderne hanglamp

Als er één item is waar je de eetkamer mee kunt opfleuren, dan is het wel een mooie hanglamp. Voor een groots resultaat mag je uitpakken met een opvallend design. Kijk niet alleen naar de vormgeving en de stijl, maar ook goed naar de materialen. Rijk materiaalgebruik maakt de verlichting juist zo stijlvol. Hang bijvoorbeeld twee luxe hanglampen van glas naast elkaar. Of maak een verrassende combinatie van bronzen lampen met verschillende formaten. Ga je liever voor een minimalistisch en strak geheel? Zoek dan naar moderne hanglampen met een industriële touch. Denk aan lichtbronnen zonder lampenkap of een zwarte hanglamp met een chique gouden binnenkant. Kijk voor meer inspiratie vooral eens op de website van Dutch Home Label.

Eetkamerstoelen met verfijnd design

Kies voor eetkamerstoelen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een luxe en moderne uitstraling hebben. Verfijnd design zijn hierbij de sleutelwoorden. Het ontwerp mag nét dat beetje extra hebben. Een bijzondere rugleuning, een onderstel van een opvallend materiaal, enkel strakke lijnen of juist unieke ronde vormen.

Extra grote eettafel

De eetkamer is natuurlijk niet compleet zonder een tafel. Voor een luxe uitstraling mag je kiezen voor een extra grote variant. Ben je bang dat het te ‘zwaar’ oogt in de ruimte? Dan is een moderne eettafel met ovale of ronde vorm misschien de oplossing. Als je kiest voor compacte stoelen, is er vaak meer ruimte dan je denkt!

Groene statement planten

Sfeer voeg je toe met luxe wanddecoratie, mooi servies en persoonlijke tafeldecoratie. Maar ook met grote kamerplanten kun je de luxe uitstraling versterken. Ga voor een grote groene plant en koop er een moderne pot bij. Je kunt zelfs een hangplant boven de eettafel hangen als verrassende decoratie. Op de onderstaande afbeelding zie je hier een stijlvol voorbeeld van. Lees voor meer inspiratie ons eerder verschenen artikel: Hangplanten in het interieur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply