34

stappenplan voor een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer bedenken is best een grote klus. Het is belangrijk dat het goed gebeurd, want je bent er iedere dag een paar keer. Het is vaak een kleine ruimte en die wil je dus goed benutten en eenvoudig schoon te maken is. Binnen je budget wil je graag het maximum aan comfort… en omdat je een badkamer niet zomaar vervangt, wil je dus goed te werk gaan…

Om je een handje te helpen bij het maken van je plannen kun je het onderstaande stappenplan volgen.

Moodboard

Om erachter te komen wat je mooi vind is het handig om een moodboard te maken. Je kunt dit op 2 manieren doen:
manier 1: Pak een groot vel papier en een stapel tijdschriften. Zet een kop koffie of thee en ga voor een half uurtje plaatjes uitscheuren. Leg alles op een stapel. Pak de stapel vervolgens op en maak hier 3 stapels van : eentje met ’toch weggooien’, eentje voor “misschienmisschien’ en een stapel: ‘dat vind ik echt mooi. De stapel ‘echt mooi’ plak je op je grote vel en vul je aan uit de stapel ‘misschienmisschien’. Plak het moodboard op een deur en kijk tussen je haartjes door en beantwoord de vragen:
*wat is mijn stijl:
*wat zijn de hoofdkleuren:
*wat moet echt blijven:
manier 2: Maak een digitaal moodboard op pinterest.  Maak op je account een nieuw bord aan en noem deze ‘nieuwe badkamer’. Typ een zoekwoord in op pinterest en op google. Alle mooie plaatjes pin je op je pinbord ‘nieuwe badkamer’. Bekijk na een aantal dagen goed naar je bord en beantwoord de vragen:
*wat is mijn stijl:
*wat zijn de hoofdkleuren:
*wat moet echt blijven:

Boodschappenlijst

Maak een boodschappenlijst met zaken die beslist in je badkamer moeten komen. Om een mooi overzicht te maken kun je de pdf (stappenplan badkamer) uitprinten. Hier kun je het makkelijk aankruisen en inventariseren. Voor ideetjes, prijsindicatie en materialen kun je kijken op de site van Sanitairtotaal.

Maten

Tijd om de maten van je badkamer op te meten. Het is belangrijk om te weten waar de aansluitpunten en afvoeren zitten voor het tekenen van een nieuwe badkamer. Als je de toilet of douche in de andere hoek van de badkamer wilt, moeten de leidingen wel verlegd gaan worden. Wil je de badkamer door een badkamerspecialist laten tekenen, is het handig om een tekening van de oude situatie mee te nemen.
Als je een plattegrond tekent is het handig om dit op ruitjespapier van 1 bij 1 cm te tekenen. Je tekent de badkamer dan 1:50.
Tips:
– voor een douchebak van 90 bij 90 cm , heb je rondom de douche 1050 bij 1350 cm nodig om in en uit te stappen
– bij een wastafel van 60 cm breed, heb rondom 1100 bij 1600 cm nodig om er makkelijk voor te staan en je tanden te poetsen
– bij een normale toilet moet je een breedte rekenen van 1100 cm
– bij een bad met een breedte van 70 cm heb je ook nog 70 cm nodig om er makkelijk in en uit te stappen…
Kijk voor nog meer handig maat-weetjes op mijn pinterest-bord.

Budget

Dan komen we op het stukje budget. Om dit op een rij te zetten, zou ik weer de pdf voor het stappenplan gebruiken. Denk erover na wat je zelf wilt doen en wat je uit wilt besteden. Soms kan zelf doen geld schelen, maar dit is niet altijd zo.
Zet je budget op een rij. Kijk of je al bedragen kunt invullen via Sanitairtotaal en probeer af te wegen wat wel en wat er niet binnen je budget haalbaar is. Maak een klusplan en zorg dat deze goed uitgevoerd gaat worden door jezelf of een klusbedrijf…

Als alles helder is, kan het project nieuw badkamer van start gaan!
Ik wens jullie veel succes en plezier!

stappenplan

een regendouche via bhg.com

de pdf met het stappenplan die je uit kunt printen en gebruiken

de pdf met het stappenplan die je uit kunt printen en gebruiken

 

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Robin Taft 6 maart 2015

Leave a Reply