40

Creatieve manieren om planten in huis te houden

Planten zorgen voor een aangename sfeer in huis. Plaats maar eens een of twee varens in een kale, lege kamer en je zal merken dat het er direct een stuk sfeervoller uitziet. Buiten dat zorgen planten ook dat de luchtkwaliteit op peil blijft en dat concentratie en humeur verbeterd worden. Een beetje natuur in huis doet iedere woning opfleuren. De leukste en meest originele, creatieve manieren om planten in huis te houden vind je hier.

 1. De verticale tuin

  Zoals in een vorig artikel al te lezen was is een verticale tuin makkelijker aan te leggen dan je denkt. Daarbij kun je zo’n verticale tuin zowel binnen, als buiten aanleggen. Afhankelijk van de planten kan de tuin namelijk ook op plaatsen met minder zon en meer schaduw geplaatst worden. Zorg voor een stevige constructie (een metalen rek bijvoorbeeld) dat met wat ruimte van de muur afhangt. Plaats hier een materiaal als jute achter zodat de wortels zich gemakkelijk kunnen hechten; en planten maar! Waar de verticale tuin buiten al een ware aandachttrekker kan zijn, staat het binnen helemaal in het middenpunt van de belangstelling.

  verticale tuin in huis
  Bron afbeelding

 2. De hangplanten

  Je ziet ze tegenwoordig bijna overal; de leuke plantenbakken of glazen bollen die aan het plafond gehangen kunnen worden. Niet alleen is het eens iets anders dan een ‘staande’ plant, het neemt ook nog eens minder ruimte in beslag. Zo’n hangende plant ziet er dan ook eigenlijk overal wel goed uit. Hang er eentje voor een klein keukenraam, of maak een leuke combinatie van verschillende planten aan het plafond in de woonkamer. Ideaal om kleine, kale ruimtes een stuk sfeervoller te maken. Mooie luchtzuiverende varens of een wilde klimop maken iedere ruimte direct een stuk aangenamer.

  hangende planten
  Bron afbeelding

 3. De nuttige plantage

  Heb je wat ruimte over in keuken, hal of woonkamer? Overweeg de optie tot een nuttige plantage eens. Kruiden als bieslook, maar ook groenten als sla en komkommer kunnen gemakkelijk binnen groeien. Maak een leuke stellage, een verticale tuin of een unieke hang formatie om al je groenten, kruiden en specerijen te groeien. Niet alleen uniek en sfeervol, maar ook nog eens ongelooflijk gemakkelijk. Zo heb je namelijk altijd verse kruiden, specerijen en zelfs groenten uit eigen tuin tot je beschikking.

  keuken planten
  Bron afbeelding

 4. De urban jungle

  Een urban jungle is eigenlijk niets meer dan een leuke samenvoeging van verschillende kamerplanten. Je kan hier dan ook lekker creatief mee aan de slag. Combineer hoge staanders met een stukje verticale muur en een aantal hangplanten bijvoorbeeld. Gegarandeerd een blikvanger!

  urban jungle
  Bron afbeelding

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply