45

4x Gezonder leven zonder moeite

We leven steeds bewuster. We denken na over wat we eten, we bewegen meer en we bewaken onze persoonlijke grenzen steeds beter. Nu zijn er vele manieren om gezonder te leven buiten de deur. Bewust boodschappen doen, actief sporten en de auto wat vaker laten staan. Maar met een druk huishouden is het niet altijd mogelijk om uren naar de sportschool te gaan. Met een drukke levensstijl ben je af en toe al blij als je even op je gemakje een film kunt kijken.

Gelukkig zijn er meerdere dingen die je binnenshuis kunt doen om gezonder te leven, zonder hier al te veel tijd aan te verliezen!

 1. Keuken accessoires

  De juiste accessoires in de keuken kunnen je leven niet alleen een stuk gemakkelijker maken, ze dragen ook bij aan een goede gezondheid. Door bijvoorbeeld een blender aan je keuken uitrusting toe te voegen kun je gemakkelijk en snel je dagelijkse portie fruit binnenkrijgen. Een blender is niet alleen fijn voor een snelle vitamine boost, het kan ook een leuke bezigheid zijn voor het hele gezin. Zo kun je gezellig samen verschillende smoothie recepten uitproberen of met familie bijkletsen onder het genot van een vers sapje. Op deze manier wordt de blender een centrale accessoire voor het hele huishouden en ben je ook lekker gezond bezig.

  4x Gezonder leven zonder moeite

 2. Moestuin

  Het wordt voor veel mensen steeds belangrijker om te weten waar hun eten vandaan komt. Door verse groenten en fruit uit eigen tuin te eten weet je precies wat ermee gebeurt is voordat het op je bord belandt. Een moestuintje bijhouden hoeft helemaal niet moeilijk of tijdsintensief te zijn en is een leuke bezigheid voor het hele huis. Het scheelt ook nog eens in de kosten met het boodschappen doen.

  4x Gezonder leven zonder moeite

 3. Natuur in huis

  Nu zijn planten in huis niet alleen een welkome aanvulling voor een fijn interieur, ze zorgen ook voor gezonde lucht. Vooral planten als varens, klimop en Aloe Vera zijn echte luchtverfrissers. Het geeft je woning een huiselijke uitstraling, zorgt voor een goede luchtkwaliteit en geeft een gevoel van rust en ontspanning.

  4x Gezonder leven zonder moeite

 4. Thee-tijd

  Ook een echte koffiedrinker? Vervang dat kopje koffie af en toe voor een kopje thee. Je hebt het zelfde ‘koffie-momentje’ maar dan met een tal aan mogelijkheden. Zo zijn er vele soorten kruidenthee beschikbaar met speciale werking zoals bevordering van de stoelgang of verbetering van de slaapcyclus!

  4x Gezonder leven zonder moeite

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply