7 stijlvolle kinderhoekjes gespot op Instagram

Kinderen vinden het vaak heerlijk om hun eigen plekje te hebben. Bijvoorbeeld om te spelen, tekenen of lezen. En waar kunnen ze dat nou beter doen dan in een echte kinderhoek? Wees niet bang: een kinderspeelhoek hoeft jouw stijlvolle interieur zeker niet te verpesten. Je kunt er namelijk voor zorgen dat het er net zo mooi uitziet als de rest van de kamer. Vandaag laten we 7 toffe voorbeelden zien ter inspiratie!

1. Modern kinderhoekje in de woonkamer

Deze moderne kinderhoek is eenvoudig, maar toch heel stijlvol. De basis bestaat uit een wit bureau, twee stoeltjes en een kast met flink wat opbergruimte. Het geheel ziet er heel gezellig uit door het gebruik van sierkussens. Dit zorgt er meteen voor dat je zelfs bovenop de kast kunt zitten en spelen. Achter het bureau staat een kleine wand in de vorm van een huisje, geschilderd met krijtbordverf. Hier kunnen de kids natuurlijk op schrijven en tekenen.

2. Scandinavische kinderhoek met steigerhout

Een kinderhoekje maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een huisje op de wand maken met tape of speciale muurstickers. Het kleine bureau maak je zelf van steigerhout of koop je gewoon in de winkel. Een kinderspeelhoek met steigerhout is perfect voor in een Scandinavische woonkamer!

3. Stijlvol kinderhoekje in de huiskamer

Het is even zoeken, maar naast de bank is toch echt een leuk kinderhoekje verstopt! De kleuren sluiten zo goed aan bij het interieur dat het nauwelijks opvalt. Er is gebruik gemaakt van een grijze fluwelen poef, een stoere opbergmand en een minimalistisch wit tafeltje.

4. Eenvoudige kinderhoek met muurschildering

Met een mooie muurschildering kun je een eenvoudige kinderhoek veel speelser maken. Kijk maar naar de bovenstaande foto! Door de strakke lijnen en gedempte kleuren is het nog steeds stijlvol.

5. Trendy kinderspeelhoek in woonkamer

Je kunt van een kinderhoek een mooi totaalplaatje maken door een duidelijk kleurenthema te kiezen. In dit geval draait het om verschillende gedempte grijs- en blauwtinten. Style tip: Speelgoed van hout (zoals dit keukentje) ziet er een stuk mooier uit dan een variant van plastic.

6. Kinderhoek in industriële stijl

Is jouw interieur stoer en robuust? Dan spreekt deze industriële kinderhoek je waarschijnlijk wel aan. Het hoeft namelijk niet altijd schattig en kleurrijk te zijn. Ook met donkere kleuren, metaal en hout kun je een toffe speelhoek creëren!

7. Tipi tent in de kinderhoek

Is jouw kind geen type voor een standaard bureau met een stoeltje? Kijk dan eens naar deze tipi tent. Uren speelplezier gegarandeerd! Je kunt zelfs een kleine tipi tent voor je kat of hond erbij zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply