19

DIY: Zelf gedroogde bloemen inlijsten

Ben je dol op bloemen en nog op zoek naar originele decoratie? Dan is dit simpele Do It Yourself project perfect voor jou! We laten zien hoe je eenvoudig gedroogde bloemen in kunt lijsten. Dit lijstje kun je vervolgens aan de muur hangen of op een kast zetten als sfeervolle woonaccessoire.

Zelf gedroogde bloemen inlijsten: wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je eigenlijk maar twee dingen nodig, namelijk een fotolijstje en een gedroogde bloem. Je kunt het kunstwerk eventueel nog opleuken met decoratie zoals een strikje, veren of een gekleurde achtergrond. Wat betreft de bloemen zijn er meerdere opties. Het is mogelijk om zelf verse bloemen te drogen, maar het is natuurlijk veel eenvoudiger om direct een bosje droogbloemen te bestellen. Afhankelijk van het formaat van jouw lijst, heb je vaak maar weinig droogbloemetjes nodig. Tip: bestel toch een mooie grote bos met gedroogde bloemen zodat je deze naast of in de buurt van jouw zelfgemaakte bloemen fotolijst kunt neerzetten. Op deze manier sluit de decoratie perfect op elkaar aan.

Manieren om zelf bloemen te drogen

Als je ervoor kiest om zelf verse bloemen te drogen, kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Een hele eenvoudige manier is om de bloemen te drogen tussen zware boeken of een pers. Hierdoor krijgt de bloem direct een platte vorm en zal het mooi in het lijstje passen. Je kunt bloemen ook (ondersteboven) drogen aan de lucht, in de oven, in een doos of met gebruik van silicagel.

Pampas pluimen inlijsten

Niet alleen bloemen zijn geschikt om in te lijsten, maar ook pampas pluimen zijn een toffe optie. Deze fluffy pluimen hebben weer een hele andere uitstraling. Kies pluimen die niet te dik zijn, zodat je ze goed in het lijstje kunt klemmen.

Tips voor het inlijsten van droogbloemen

Kleine droogbloemen kun je gemakkelijk klemmen in een fotolijst. Bij grote gedroogde bloemen of dikke pampas pluimen is het iets lastiger. De perfecte oplossing is om in dat geval te kiezen voor een dikke fotolijst zonder glas. Je plakt de droogbloemen dus gewoon in het lijstje zonder het af te sluiten. Een andere optie is om een touwtje te spannen in de lijst en hier de bloemen aan te hangen met een leuke knijper. Of plak een klein vaasje in de lijst! Er zijn eventueel ook fotolijst blokken of lijsten met diepte verkrijgbaar waar een holle ruimte in zit. Hierin kun je fluffy pluimen en volle bloemen in doen zonder ze te pletten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply