6 x pastelkleuren in je interieur

Hou het zomerse gevoel vast met pastelkleuren in je woning. Deze zachte tinten zorgen voor een frisse look. Tegelijkertijd oogt het heel warm en gezellig. Een hele goede combinatie om de herfst mee in te gaan. Het is namelijk helemaal niet nodig om in het najaar alleen maar voor donkere aardetinten te kiezen. Ben je benieuwd hoe je lichte pastelkleuren kunt verwerken in je interieur? Bekijk dan de inspirerende voorbeelden in dit artikel.

Pastelkleurige bank

Met een lichtroze bank maak je meteen een statement. Het straalt echte luxe uit! Kies voor een strak design of ga juist voor een romantische robuuste bank. Deze mooie kleur komt het beste tot zijn recht in een luxe materiaal. Denk hierbij aan leer of fluweel. Kleed het geheel aan met sierlijke kussens en eventueel een lekker warm dekentje in dezelfde stijl.

Pastelkleurige details in de woonkamer

Naast pastelkleurige meubels, kun je de vrolijke touch ook toevoegen door middel van kleine details. Zet een paar gekleurde bloempotjes op tafel, hang drie lampen bij elkaar en denk ook eens aan de gordijnen. Door een aantal van deze veranderingen krijgt je woonkamer een frisse nieuwe uitstraling.

Pastelkleurige muur en stoelen

Ben je verliefd geworden op deze trend? Dan kun je helemaal uitpakken met een pastel muur. Het is vooral erg gaaf om dit aan te passen op een bepaald meubelstuk. Maak een aantal foto’s van het object waar het om gaat en ga op zoek naar precies dezelfde kleur verf. Als je de exacte tint niet kunt vinden, is het altijd mogelijk om verf te laten mengen. Het resultaat zal geweldig zijn!

Pastelkleurige keuken

Ook een keuken ziet er super uit in het lichtblauw, zacht geel of poeder roze. Het is totaal iets anders dan een standaard keukenkastje. Dat maakt het natuurlijk extra leuk voor mensen die graag een statement maken in hun interieur. Kies ook een geschikte vloer en mooie achterwand die goed past bij de pastelkleur.

Pastelkleurige accenten in de slaapkamer

Zachte tinten brengen rust in de slaapkamer. Koop een aantal pastelkleurige kussens en combineer dit met zachte stoffen. Zet ook een comfortabele stoel in de hoek en hang een lamp boven je nachtkastje. Kies hiervoor twee pastelkleuren die goed bij elkaar passen.

Pastelkleurige woonaccessoires

Op de bovenstaande afbeelding zie je de zachte roze en blauwe tint terugkomen op de muur. Niet door middel van verf of behang, maar juist door een moderne print. Foto’s, schilderijen of zelfgemaakte moodboards in deze kleuren zijn ook heel leuk.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply