26

Welke grote planten staan leuk in jouw woonkamer?

Ben je op zoek naar planten om jouw woonkamer wat op te leuken? Dan ben je goed bezig! Grote planten zijn niet alleen mooi als decoratie, maar ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit in je kamer. Grote planten komen daarnaast ook mooi tot hun recht in een houten plantenbak. We hebben voor je uitgezocht welke grote planten het leukste staan in jouw woonkamer, dus lees snel verder. 

Gatenplant – Monstera ‘Pertusum’ 

Deze geliefde plant is vooral bekend van de Pinterest plaatjes en de urban jungles op ‘the gram’. De Monstera heeft grote ronde bladeren met gaten erin. Daarnaast is deze Gatenplant makkelijk in onderhoud. De plant kan namelijk goed op een donkere plek staan en heeft niet al te veel water nodig. Ideaal als je geen groene vingers hebt, maar wel wilt genieten van planten. 

Palmlelie – Yucca elephantipes

De Yucca lijkt op een mini versie van een palmboom. Het is een stoere plant met stevige bladeren. Dankzij de houten stam kan deze plant wel tegen een stootje. Ook is de Palmlelie makkelijk te onderhouden. Leg deze plant op een lichte plek in het huis en geef het af en toe een scheut water. Klaar is Kees! Let bij het uitzoeken in de winkel op de hoogte van de plant. De Yucca groeit namelijk niet zo snel in de hoogte, maar maakt wel regelmatig nieuwe bladeren aan. 

Bananenplant – Musa Dwarf

Bananenplant - Musa Dwarf

Ook de bananenplant is bekend van social media. Met deze plant creëer je gelijk een leuke sfeer in de kamer. De plant heeft mooie langwerpige bladeren en de bladeren komen steeds een stapje hoger boven de oude bladeren te staan. Let wel op, de bananenplant houdt niet van tocht en je mag de plant niet laten uitdrogen. Je hebt dus wel een paar groene vingers nodig voor deze plant. Maar wat ons betreft, zeker de moeite waard!

Kentia palm – Howea Fosteriana

De Kentia palm is zeer geliefd en is uitermate populair. Het is een frisse, tijdloze plant en makkelijk om te verzorgen. Geef de plant een ruime plek in de kamer, zodat deze mooi tot z’n recht komt. De Howea Fosteriana heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat je niet te veel water geeft. Dan gaan de wortels namelijk rotten. Enige zorgvuldigheid is er wel bij nodig dus. 

Vioolbladplant – Ficus Lyrata

Deze Ficus heeft prachtige vioolvormige bladeren. De vioolbladplant staat het liefst in een kamer met constante temperatuur en vermijd de tocht. Deze plant is namelijk echt een koukleum. Het leuke aan de Ficus Lyrata is dat deze bij de juiste omstandigheden kan uitgroeien tot een flinke kamerplant. Daarbij is deze plant makkelijk te snoeien als deze naar jouw smaak te groot wordt. 

Olifantsoor – Alocasia Zebrina

De Olifantsoor heeft zijn latijnse naam te danken aan de bijzondere zebraprint op de stelen. De plant heeft een luchtige uitstraling. Belangrijk om te weten is dat de Alocasia Zebrina van nature in het regenwoud groeit. De plant houdt dus van een vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. Echter, wanneer je teveel water geeft, zal de plant gaan ‘transpireren’ om het overtollige vocht kwijt te raken. Dus stop vanzelf als je de plant iets minder water geeft.

Dit zijn de leukste grote planten in jouw woonkamer. Natuurlijk kan je de planten ook op andere plekken in het huis zetten. Heb je bijvoorbeeld een kunststof tuinhuisje? Dat is ook een ideale plek om op te fleuren met wat groen. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply