39

6 tips voor een knusse tuin

Of je nou een grote tuin of een kleine tuin hebt, we willen allemaal dat het er leuk uitziet. Het moet een fijne plek zijn om te zitten, te eten en te drinken. In de zomer met een cocktail of in het najaar met een dekentje en warme chocolademelk. Wij geven je een paar eenvoudige tips om je tuin een stukje knusser te maken. Zo wordt het pas écht gezellig!

Mooie schutting

De meeste tuinen hebben wel een schutting. Het is daarom belangrijk om hier wat extra aandacht aan te geven. Verf de houten planken bijvoorbeeld in een leuke kleur! Hou je wel van een tropische look? Zet er dan een bamboe mat voor. Je kunt de schutting ook makkelijk pimpen met een paar bloembakken. Of wat dacht je van een vogelhuisje? Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar de vogels zullen hier ook blij mee zijn.

Knusse overkapping

Met een overkapping in de tuin kun je nog beter van de tuin genieten. Je zit droog en lekker uit de wind. Je kunt er zelfs een verwarming in laten maken! Dat is natuurlijk perfect voor in de herfst. Wil je meteen wat extra opbergruimte in de tuin? Kies dan voor een blokhut met overkapping. Dit is functioneel en het heeft een knusse uitstraling! Deze blokhutten zijn bijvoorbeeld te koop bij de Blokhuttenoutlet.

Gezellige tuinset

Een comfortabele tuinset mag zeker niet ontbreken! Het is de basis van een knusse zithoek. Je kunt kiezen voor een basic setje met een paar stoelen of helemaal uitpakken met een loungeset. Zorg er in ieder geval voor dat je ook aan de aankleding denkt. Een paar mooie kussens maken al het verschil! Als er bezoek komt, kun je ook de tafel nog mooi dekken. Vergeet daarnaast de romantische kaarsjes niet!

Knisperend vuur

Alleen het geluid van knisperend vuur maakt de sfeer al goed. Het is warm, gezellig en een leuke bezigheid. Schaf een vuurkorf aan om ’s avond nog langer op het terras te kunnen zitten. Let wel goed op als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn!

Romantische verlichting

’S avonds kan een tuin niet zonder verlichting. Hang een paar lantaarns aan de muur, plaats buitenlampen langs het voetpad of zet een paar spotjes op de eyecatcher van de tuin. Natuurlijk is een lichtsnoer in de boom ook geweldig!

Decoratief fonteintje

Een fontein of watervalletje maakt de tuin helemaal af. En je kunt dit ook zelf maken met een paar oude potten of grote stenen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply