38

6 praktische tips tegen inbrekers als jij op vakantie bent

Het grootste deel van de Nederlanders gaat in de zomervakantie een poosje op vakantie. Een heerlijke tijd om lekker te ontspannen. Maar wat als je terugkomt en je huis is leeggeroofd? Een flinke domper op je vakantievreugde. Het is dus goed om te proberen te voorkomen dat inbrekers bij jou binnenkomen terwijl je weg bent. Dit zijn 6 praktische tips tegen inbrekers als jij op vakantie bent.

1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Natuurlijk is het wel een uitnodiging voor inbrekers als je een raam open laat staan terwijl je weg bent. Maar ook slechte sloten zijn enorm uitnodigend. Ze maken het een inbreker heel gemakkelijk om naar binnen te komen. Door te zorgen dat jouw hang- en sluitwerk goed op orde is, zullen ze misschien liever ergens anders een poging doen.

2. Kies een goede verzekering

Niet echt om inbraak te voorkomen, maar wel heel fijn om te hebben: een goede verzekering. De opstalverzekering bij FBTO dekt ook schade door inbraak. Dat kan schade zijn aan je ramen of deuren, maar ook schade aan de zonwering of aan andere dingen die bij het huis horen. Stel je voor dat je bij thuiskomst ontdekt dat inbrekers je woning beschadigd hebben, dan zijn de kosten van de schade in elk geval vergoed.

3. Doe alsof je thuis bent

Inbrekers kijken vaak simpelweg naar je huis om te zien of je thuis bent. Dat is eenvoudig te zien, bijvoorbeeld als er nog kopjes op tafel staan of als er een opengeslagen boek ligt. Ook lichten die aangaan als het donker is zijn een duidelijk signaal dat er iemand thuis is, al is dat in de zomer minder betrouwbaar dan in de winter. Dus: als je weggaat zorg dan dat je huis eruitziet alsof je er elk moment weer binnen kunt stappen. Niet té schoon en té netjes dus!

4. Vertel het aan de buren

Dit is een van de belangrijkste tips tegen inbraak: de buren moeten weten dat jullie weg zijn. Vertel ook duidelijk wie er op de planten of op de huisdieren komt passen en wanneer dat ongeveer is. Als de buren dan ineens op een gek tijdstip een onbekend iemand rond je huis bezig zien, kunnen ze alarm slaan. Het betrappen van inbrekers gebeurt meestal door oplettende buren of voorbijgangers die iets vreemds zien.

5. Vertel het niet op social media

Natuurlijk wil jij dolgraag aan iedereen vertellen dat jij weggaat voor een heerlijke vakantie. Helaas houden inbrekers social media ook in de gaten. Als jij een foto post van een tropisch strand met de mededeling dat je daar nog een week gaat liggen zonnen, is dat voor hen een duidelijke hint. En aangezien de gegevens van social media regelmatig gehackt worden en wachtwoorden gemakkelijker te raden zijn dan je denkt, kunnen inbrekers op die manier ook je adresgegevens vinden. Post die fantastische foto’s dus liever achteraf als je weer thuis bent.

6. Gebruik slimme technologie

Inbrekers tegenhouden tips

Tuinverlichting die automatisch aangaat als het gaat schemeren, een IP-camera die je een seintje geeft als er iemand bij je voordeur staat en een alarmsysteem dat meteen een melding doet bij de politie als niet op tijd de code wordt ingevoerd. Er zijn heel veel slimme technologieën die kunnen helpen om inbrekers te weren. Maak hier dus vooral gebruik van als je op vakantie gaat.

Lees ook: een draadloos alarmsysteem versus een traditioneel alarmsysteem

Inbrekers zijn het meest actief in de grote vakantieperiodes. Dat is ook logisch, omdat er veel mensen op vakantie gaan. Ze profiteren daarvan door in korte tijd veel inbraken te plegen. De kans dat ze ook jouw huis met een bezoekje vereren is in de zomervakantie het grootst. Toch kun je daar best wat aan doen. Met deze 6 tips verklein je de kans dat je bij terugkomst ontdekt dat er is ingebroken terwijl je weg was.

Dit is een samenwerking.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply