49

5x Starters tips om je badkamer in te richten

In veel woningen is de badkamer de laatste kamer die een make-over krijgt; we brengen er namelijk net wat minder tijd in door dan in de andere ruimtes van onze woning. Hartstikke jammer eigenlijk, want de badkamer is juist de plek waar we even de dag van ons af kunnen spoelen. Waar we dat momentje voor onszelf hebben voor de spiegel, onder de douche of weken in een lekker warm bad.

voordelen van een bad

Mocht de badkamer make-over nu ook nog op jouw lijstje staan dan hier vast 5 handige starters tips om gemakkelijk te beginnen!

Ruim de rommel op

De eerste stap is het creëren van ruimte en goede energie. Wat heb je nodig en wat toch eigenlijk niet. Raap alle spulletjes in de badkamer bij elkaar en vindt voor alles een plek om het op te bergen. Op die manier ziet de badkamer er overzichtelijk uit en creëer je ruimte!

Zorg voor opslagruimte

Je moet natuurlijk wel voldoende opslagruimte hebben voor alle ditjes en datjes die je inmiddels gevonden hebt. Mocht je nu niet zo gek veel ruimte hebben; ben dan creatief! Rieten mandjes zijn ideaal voor de opslag van badkamerspullen en kunnen behalve op de grond of in een rek, ook gewoon aan de muur gehangen worden!

opslagruimte badkamer

Kies de juiste stijl

Zorg dat al het badkamermeubilair in dezelfde stijl is. In veel huizen vind je verouderde wastafels, douchecabines en kastjes. Mocht het budget er zijn fris dan dus ook zeker het meubilair op! Online kun je voor een hele mooie prijs al een groot assortiment aan wastafels vinden. En eerlijk is eerlijk, zo’n gloednieuwe wastafel tilt de hele feel van de badkamer naar een hoger niveau!

Maak het een fijne plek

Niet alle badkamers zijn gebouwd op een manier dat het ons gelukkig maakt. Misschien heb je wel een hele kleine badkamer. Of misschien heb je alleen een douche terwijl je eigenlijk graag een bad had gewild. Je brengt iedere dag tijd door in je badkamer, maak het dus een plek waar je graag wilt zijn! Je hoeft niet altijd binnen de lijntjes te kleuren, je kan bijvoorbeeld ook zelf gewoon een vrijstaand bad van acryl in je badkamer, of een compleet andere ruimte toevoegen!

vrijstaand bad acryl

Maak het persoonlijk

Maak je badkamer een ruimte die helemaal naar jouw wensen ingericht is. Ook met persoonlijke tintjes kun je het een hele fijne ruimte maken. Hang wat leuke schilderijtjes aan de muur of voeg planten en natuurlijke materialen toe voor een rustige sfeer. Met kleine persoonlijke elementen kun je jouw saaie ‘standaard’ badkamer zo omtoveren tot een waar spa!

Show Comments

One Response

  1. David 23 februari 2018

Leave a Reply