38

5x Fruitbomen die je binnen kan houden

Grote en kleine planten zijn ideaal om lege hoeken of kale muren te vullen en je woning wat meer sfeer en warmte mee te geven. Het is natuurlijk helemaal fijn als die planten ook je fruitschaal nog eens kunnen vullen. Stel je voor, iedere maand lekker vers seizoensfruit. Geen ongewenste chemicaliën, geen rare kweekprocessen en exact weten wat je eet. Dit keer niet uit eigen tuin, maar gewoon uit de woonkamer! Deze planten hebben wellicht net wat meer verzorging nodig dan de standaard kamerplant, maar ze zijn deze extra moeite dan ook zeker waard. Deze 5 unieke fruitbomen kun je gewoon binnen houden;

5x Fruitbomen die je binnen kan houden

 1. Citroenen en limoenen

  Een citroenplantje staat hartstikke leuk in de keuken en levert je regelmatig verse citrusvruchten op. Dit plantje heeft een Mediterraanse achtergrond en heeft hierdoor wel net wat meer verzorging nodig dan andere planten. Zo heeft dit plantje speciale Mediterraanse potgrond nodig en houdt ze net zoals andere citrusplanten van een zure grond. Zet je citrusplantje op een plaats waar ze veel zonlicht krijgt (minimaal 8 tot 12 uur per dag) en bestuif zo nu en dan met water.

 2. Olijven

  De olijfboom heeft van alle fruitplanten de minste verzorging nodig; ze kunnen dit heel goed zelf. Daarbij krijg je ook nog eens een groot aantal vruchten van je olijfboom. Zet de olijfboom vlakbij het raam op een plek waar ze minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Geef de olijfboom alleen water wanneer de olielaag van het blad opgedroogd is. Een laag hydro korrels kan ook zeker geen kwaad!

 3. Bananenboom

  Niet alleen hartstikke mooi, maar sommige bananenbomen geven ook echt vruchten af. Kijk wel even goed naar welke boom je koopt en doe wat onderzoek voordat je zomaar de eerste de beste boom aanschaft. Niet alle bomen geven namelijk vruchten. De bananenboom heeft zo’n 12 uur per dag licht nodig, maar hoeft niet direct in de zon te staan. Geef ze regelmatig water.

  5x Fruitbomen die je binnen kan houden

 4. Perziken en nectarines

  De kleine abrikoosboom (Bonanza) is geschikt voor een lekker zonnig plekje. Buiten op het balkon of in een goed verlichtte ruimte voelt ze zich het best. Zorg dat de ruimte goed verwarmd blijft, de abrikoosboom houdt niet van kou of tocht.

 5. Vijgen

  Deze zelf bestuivende plant groeit gemakkelijk en snel, af en toe snoeien kan dan ook zeker geen kwaad. Zet de vijgenplant in een lichte ruimte maar vermijd plekken voor het (open) raam. Een keer per week water geven is genoeg!

Heb jij al ooit succesvol een fruitboom in huis gehad?

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply