24

6 manieren om foto’s in je interieur te verwerken

Foto’s kun je op allerlei originele manieren in je interieur verwerken. En toch zien we in de meeste woningen eigenlijk voornamelijk de ingelijste variant. Dat kan origineler, toch?! We zetten onze 6 favoriete manieren om foto’s in je interieur te verwerken!

1. Foto’s op canvas

Een van onze favoriete manieren om foto’s af te laten drukken blijft toch wel foto’s op canvas. Doordat hier geen lijst omheen hoeft ligt de nadruk volledig op de foto. Daarnaast zit er geen glas voor, waardoor er ook geen sprake is van spiegeling. Kortom: een canvas foto komt altijd mooi tot z’n recht!  

2. Foto’s op hout

Een andere vergelijkbare optie die we helaas nog niet zo veel zien is de foto die op hout wordt afgedrukt. De subtiele houtnerf die je licht door de foto heen ziet zorgt voor een natuurlijke en speelse uitstraling.

3. Foto slideshow op de tv

Vroeger zag je wel eens van die digitale fotolijstjes die een slideshow afspeelde. Leuk idee, maar pakte toch net niet helemaal lekker uit. Maar… de meeste smart tv’s van tegenwoordig hebben stiekem ook zo’n leuke functie. Je kunt namelijk zelf een screensaver instellen. Je kunt kiezen voor foto’s en kunstwerken van fotografen en kunstenaars, maar je kunt ook je eigen foto’s laten afspelen. Veel persoonlijker!

4. Foto’s ophangen met washi tape

Houd je van minimalisme in je interieur? Dan zijn grote en opvallende lijsten waarschijnlijk niet helemaal jouw ding. Hang je mooiste foto’s in dat geval bijvoorbeeld op met washi tape. That’s it, simpel, speels en nonchalant!

5. Polaroids aan je muur

Fan van retro vibes in je interieur? Dan zijn polaroids een extra leuke toevoeging aan je muur. Hang bijvoorbeeld een slinger van je favoriete polaroids aan je muur of plafond, of hang je koelkast er vol mee met behulp van magneetjes. Of hang er hier en daar eentje op met een stukje washi tape. 

6. Een gallery wall van ingelijste foto’s

Een gallery wall van ingelijste foto’s

Oke, tot slot mag toch ook de ingelijste foto niet ontbreken in dit rijtje. Want deze klassieke methode blijft hoe dan ook favoriet. Wil je er toch een extra wow-effect aan toevoegen? Creëer dan een gallery wall van de ingelijste foto’s. Oftewel: een groot vlak vol met uitvergrote en ingelijste foto’s, het liefst van verschillende formaten om er een speels effect aan toe te voegen. Perfect om een leeg hoekje op te vullen of een lange wand te doorbreken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply