5 voorbeelden van sfeervolle kussens in huis

Kussens zijn hele leuke woonaccessoires om sfeer mee te creëren. Ze zijn verkrijgbaar in alle stijlen en kleuren die je maar kunt bedenken. En het zorgt er tegelijkertijd voor dat de bank of stoel nóg comfortabeler zit. Lees snel verder en bekijk 5 voorbeelden van mooie sierkussens in het interieur.

1. Linnen sierkussens voor op de bank

Kussens van linnen hebben een natuurlijke uitstraling. Het past daardoor mooi bij de Scandinavische of landelijke woonstijl. Geef de bank een speelse touch door te kiezen voor sierkussens met een printje. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat er verschillende prints met elkaar gecombineerd worden. Dat kan prima! De designs hebben namelijk dezelfde kleur en sluiten qua stijl mooi bij elkaar aan. Zelfs het ronde vloerkleed past er perfect bij!

2. Stoere sierkussens met zwart wit patroon

Wil je de woonkamer een stoere twist geven? Dan zijn deze grote sierkussens met zwart-wit patroon misschien een toffe optie. Zowel het materiaal als de prints zijn wat robuuster. Dit is een mooi contrast met de zachte moderne bank. Style tip: Maak voor een knusse sfeer ook gebruik van grijs en gebroken wit. De subtiele afwisseling in kleuren maakt het geheel extra interessant.

3. Luxe sierkussens voor op bed

Natuurlijk kun je ook het bed een sfeervolle look geven met een paar sierkussens. Op deze foto is er gekozen voor een warm en luxe thema. De oranje en gele kussens geven de lichte ruimte direct meer karakter. Dit is bijvoorbeeld leuk om toe te passen in het najaar. De verkleurde bladeren aan de bomen hebben in de herfst hetzelfde kleurenpalet.

4. Velvet sierkussens voor chique uitstraling

Fluwelen sierkussens stralen heel veel luxe uit. Je kunt ze daarom goed gebruiken om de zithoek wat meer klasse te geven. Koop een paar velvet kussens in het paars of oud roze en combineer deze met andere sierkussens. Bijvoorbeeld met een leuk gouden printje of juist met een verrassende vorm. Ronde sierkussens zijn op dit moment erg populair!

5. Lichte sierkussens met subtiele print

Wil je het vooral simpel, licht en luchtig houden? Dan zijn deze sierkussens waarschijnlijk een goede match. Gebruik een simpel grijs kussentje als basis en koop daar 2 sets van witte sierkussens bij. Deze mogen best een subtiele print hebben. Een zigzag patroon of een geïllustreerd blad van een plant past bij heel veel woonstijlen. Maak het plaatje compleet met een deken in dezelfde grijze kleur als de bank.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply