30

5 tips voor een gezellige kinderkamer

Een gezellige kinderkamer is super belangrijk voor je kinderen. Niet alleen wil je dat ze er comfortabel kunnen slapen, ze moeten er ook lekker kunnen spelen en leren. In de beste kinderkamers komen je kinderen tot rust, maar voelen ze ook de vrijheid om creatief te zijn. Dus scroll snel verder voor onze tips voor een gezellige kinderkamer!

1. Wees zorgvuldig met kleur

Er is maar weinig zo belangrijk in het bepalen van sfeer in een kamer als de kleuren. Lichte en zachte kleuren brengen rust in een kamer en zorgen ervoor dat het groter lijkt. Terwijl felle kleuren worden geassocieerd met vrolijkheid en positieve energie. Daarom wil je zorgvuldig zijn in het kiezen van de kleuren in je kinderkamer. De effecten van de kleuren werken het beste wanneer je kamer een hoofdkleur heeft en een aantal complementaire kleuren om dit te versterken.

2. Kies een thema of stijl

Net zoals een hoofdkleur is het heel leuk voor je kleine om een kamer te hebben met een specifiek stijl of thema. Met bijvoorbeeld een stoer rood brandweermannen thema of een roze prinsessen thema kan je kind oneindig fantaseren! Dan moet je kind er natuurlijk wel van houden… dus check dat eerst goed!

3. Houd het simpel

Wie kent het niet: een kinderkamer gevuld met speelgoed waar je elke keer wéér over struikelt. Het is leuk voor je kinderen om veel speelgoed te hebben, maar het zorgt ook voor een hoop rotzooi en chaos in het hoofd van je kind. Volg daarom de regel: meer is minder! Heb je überhaupt maar een kleine kinderkamer? Dan kan een mooie hoogslaper nog een hoop ruimte creëren!

4. Maak een speelhoek

Kinderkamer inrichten

Een stijlvolle speelhoek maakt het verschil tussen een slaapkamer en een kinderkamer. Met een speelhoek geef je het signaal aan je kinderen dat een slaapkamer niet alleen is om te slapen, maar ook om lekker zelf aan de slag te gaan. Zo geef je ze de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen en het staat ook nog eens heel gezellig in een slaapkamer!

5. Personaliseer, personaliseer, personaliseer!

De meest gezellige kinderkamer is gemaakt voor en door je kinderen. Dat is niet voor niets! Je kleine is degene wie er de meeste tijd gaat doorbrengen. Zorg er daarom voor dat je kinderen zoveel mogelijk worden meegenomen met het inrichten van de kamer. Laat ze zelf meedenken én beslissen voor het beste resultaat!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply