24

5 handige gadgets voor in de keuken

Er zijn veel apparaten die je kunnen helpen bij het koken. Ze zorgen dat je minder moeite hoeft te doen om de meest fantastische gerechten in elkaar te draaien. Ben jij dol op koken en wil je het graag nog beter doen? Of begin je net en wil je gewoon dat het zo makkelijk mogelijk blijft? Met deze 5 handige gadgets in je keuken heb je altijd succes.

1. Slowcooker

Slowcooken is helemaal hip. Er zijn dan ook honderden recepten te vinden die je kunt gebruiken met de slowcooker. De slowcooker gaart het eten op zeer lage temperatuur. Daardoor duurt het wel langer, maar blijven alle vitamines en voedingsstoffen behouden. Het eten is daardoor gezonder, het is lekkerder én je hoeft er praktisch niets voor te doen. De beste slowcooker is volledig instelbaar op temperatuur, gerecht en tijd.

2. Keukenmachine

Een keukenmachine is een veelzijdig apparaat dat praktisch alles kan. Vaak heeft een keukenmachine een aantal accessoires. Daarmee kun je verschillende functies gebruiken. De meeste keukenmachines zijn goed te gebruiken voor snijden, hakken en schillen van groenten, het maken van beslag en deeg en nog veel meer. Een echte alleskunner, die zowel voor de beginner als voor de professional onmisbaar is in de keuken.

3. Airfryer

Nog zo’n hebbedingetje: de airfryer. De airfryer is op de markt gebracht als hét alternatief voor de frituurpan. Je kunt bijvoorbeeld frietjes en snacks bakken zonder dat daar olie voor nodig is. Dat maakt dit type eten stukken gezonder dan wanneer je het in de frituurpan bakt. Ondertussen kun je een airfryer voor nog veel meer dingen gebruiken. Zo is het ook heerlijk om er groentereepjes, brood of hartige taarten in te bakken.

4. Broodbakmachine

Zelf je eigen verse broden bakken doe je met een broodbakmachine. Je hoeft eigenlijk alleen maar broodmix en water in de schaal te doen. Vervolgens stel je het programma in en de machine doet de rest. Het kneden van het deeg, het rijzen en het bakken worden volledig door de machine overgenomen. Zo hoef jij er niet telkens mee bezig en heb je toch het lekkerste zelfgebakken brood.

5. Stoomkoker

Een stoomkoker is een handig apparaat dat bestaat uit een stapel bakjes. In het onderste bakje giet je water. In de bakjes erboven doe je bijvoorbeeld aardappels, groenten of vlees. Je kunt meestal 3 bakjes op elkaar stapelen. Vervolgens zet je het apparaat aan. Het water in het onderste bakje wordt verhit, waardoor de stoom opstijgt door de andere mandjes heen. Daardoor wordt al het eten langzaam gaar gestoomd. Door het handige design wordt de stoom telkens hergebruikt en heb je nooit het risico dat het eten droogkookt.

Met deze 5 gadgets heb je de handigste manieren om een snelle, gemakkelijke en vooral gezonde maaltijd op tafel te zetten. En dat terwijl je er nauwelijks moeite voor hoeft te doen! Wist je trouwens dat deze gadgets er zijn in allerlei kekke kleuren? Zo kun je bijvoorbeeld stijlvol oranje of juist groen gebruiken in je interieur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply