38

5 tips voor een lentefris huis

Heerlijk wanneer de lente er weer aan komt. De vogels beginnen te fluiten, de bloemen schieten weer uit de grond, lammetjes worden geboren, ramen en deuren kunnen weer open. Je ruikt de belofte van het voorjaar in de lucht. We worden weer actiever, willen vaak een aantal grote klussen in en om je huis doen om de winter uit ons huis verjagen. Daarom geef ik hier 5 tips voor een lentefris huis, die een groots effect hebben…

een lentefris huis Photo by tu tu on Unsplash

Tip 1 opruimen en ontspullen

Allereerst is het belangrijk om weer even je woonkamer, keuken en je huis kritisch te bekijken. Wat kan blijven en wat staat er eigenlijk in de weg. Zorg dat er drie dozen komen, eentje met ‘naar een andere ruimte’, ‘weggeven aan een ander’ en de doos ‘doe ik weg’. Zorg dat je even geniet van de ruimte die dit oplevert en zet het niet gelijk weer vol met nieuwe dingen…

 

Tip 2 frisse stofzuiger

Soms geeft je stofzuiger een muffe geur via het stoffilter. Regelmatig je stoffilter vervangen helpt, maar wanneer je een schepje wasmiddel opzuigt blaast de stofzuiger een frisse wind de kamer in. Het lijkt dan nog frisser en schoner, terwijl je het precies hebt gedaan zoals je altijd doet. Een frisse geur doet wonderen!

 

Tip 3 een schonere badkamer

Een natte ruimte vraagt om een goede aanpak, want het heeft wat te verduren. De voegen tussen de tegels moeten bijgehouden worden. Hou je niet van schrobben of te boenen, smeer dan je tegelwand in met een mengsel van bleek en soda. Laat dit een kwartier intrekken en wanneer je dit vervolgens afspoelt, zijn je voegen weer schitterend schoon. Direct krijgt de badkamer een heel nieuwe uitstraling.

 

Tip 4 gemakkelijk gordijnen wassen

Gordijnen wassen is een grote klus, maar heeft een groot effect. Bij mooi weer is dit een prima klus om te doen. Je gordijnen wassen kan eenvoudig met behulp van een oude panty, want dan hoef je namelijk niet alle haakjes uit je gordijnen te halen. Stop alles bij elkaar in de panty en knoop deze goed dicht. Na het wassen, kun je het direct uithangen om kreukels te voorkomen. Lees meer tips om probleemloos je gordijnen te wassen.

 

Tip 5 ramen schoon en glanzend

Wanneer je de ramen wast, om de lentezon naar binnen te laten schijnen, gebruik dan schoon en warm water en wees zuinig met schoonmaakmiddel. Bij vette ramen, helpt een scheutje ammoniak en voor heldere ramen kun je een scheutje glansmiddel van de vaatwasser toevoegen aan je emmer sop. Een handige tip van grootmoeder is dat een in grote stukken gesneden ui in je sopje helpt tegen strepen. Wanneer je toch je gaat zemen, vergeet dan niet het onderhoud. Hier vind je handige tips voor onderhoud aan je dakraam . Check gelijk even tijdens de wasbeurt of de goten goed schoon zijn en smeer de scharnieren om het raam en dakraam soepel te laten bewegen.

 

Tot slot nog een laatste tip. Vergeet niet om regelmatig naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de lente je te bieden heeft. Ben je op zoek naar tuintips? Bekijk dan ons artikel: het plannen van een zomerse tuin.

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply