37

verwarm je huis met een pelletkachel

kachel met pellet

kachel stoken

Je hebt een mooi interieur en daarbij hoort een behaaglijke temperatuur. Dit wil je graag vooral stijlvol, maar verwarmingsplaten zijn alles behalve fraai. Een pelletkachel is een mooie, praktische en elegante oplossing. De pelletkachel begint steeds meer aan populariteit te winnen. Dit komt vooral doordat het een milieuvriendelijke manier van het verwarmen van is. Deze kachels zijn in vele verschillende stijlen beschikbaar, waardoor deze perfect in ieder interieur past.

 

Wat is een pelletkachel?

Ook al bestaat de pelletkachel al een behoorlijk aantal jaar, de kans bestaat dat je niet weet wat het is. Deze kachels stoken niet op houtblokken, maar op pellets. Dit zijn geperste houtkorrels, gemaakt van onder ander zaagsel en snoeihout. Daarnaast worden er zelfs speciaal bossen aangelegd voor de productie van pellets.

Deze manier van stoken is bijzonder milieuvriendelijk. Een pelletkachel is dankzij een ingenieus systeem in staat een waanzinnig hoog rendement uit de brandstof te halen. Wist je dat stoken met een pelletkachel de CO2 uitstoot met 80% kan verminderen? Daarnaast kun je de opgevangen asresten weer als meststof voor in je tuin. Dat is toch wel serieuze winst voor ons milieu.

Daarnaast is het veel minder arbeidsintensief dan een houtkachel. Je hoeft vooraf geen hout te kloven, te drogen en op te slaan, en telkens weer een nieuw houtblok op het vuur gooien, is ook niet nodig. Je vult de kachel met een zak pellets waarmee je langere tijd kunt stoken. Hoe lang je kan stoken is afhankelijk van het type kachel en het soort pellet. Hierin is een groot verschil in kwaliteit. Slechte kwaliteit pellets is verkeerde zuinigheid, dat brandt veel sneller op. Uiteraard is het wel handig om te zorgen dat je altijd voldoende voorraad in huis hebt.

houtpellets in de kachel

houtpellets

Instellen van de pelletkachel

Het is heel prettig wanneer je thuiskomt in een warm huis. Een brandende kachel is eigenlijk wel het toppunt van huiselijke gezelligheid en dat kan ook met een pelletkachel. Wanneer je de thermostaat op bijvoorbeeld om vijf uur ’s middags instelt, dan schakelt deze op tijd en automatisch in. Zodat je thuis komt in een warm huis.

 

besparen op energiekosten

Naast deze voordelen, bespaar je ook nog op je energiekosten. Wanneer je dus overweegt om je huis op andere manier te gaan verwarmen, kijk dan ook eens bij de Pelletkachels en laat je verbazen over de vele modellen, waarvan er ook zeker kachels zijn die prachtig in jouw interieur past.

pelletkachel

een pelletkachel in huis via

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply