33

een werkplek voor een puber

werkplek voor een puber

Kleine kinderen worden groot en op een gegeven moment zijn ze puber en hebben ze een werkplek nodig om huiswerk te maken. Er zijn allerlei redenen te bedenken bij de keuze van een werkplek op de eigen kamer of op een centrale plek in de woonkamer. Het gaat er, naar mijn mening, vooral om dat de werkplek inspireert om geconcentreerd te werken, want dat is vooral wat nodig is. Mijn zoon zit graag boven, mijn dochter is graag mobiel: ze zit graag dicht bij ons, maar zit ook regelmatig op haar kamer.
Laatst hebben we beide kamers opnieuw aangepakt en een fijne werkplek gemaakt.

Ingrediënten voor een werkplek voor een puber

Om een prettige werkplek te maken, heb je een paar belangrijke spullen nodig. Zo denk ik aan:
* een bureau met bureaustoel
* een mandje voor afleiders (mobiel)
* ruimte voor een laptop
* (veel) schrijfwaar
* een boekenplank of boekenkast
* schoolboeken, woordenboeken en een atlas
* een planner of agenda
* een bureaulamp met gericht licht
* een prullenbak

Wij zijn begonnen met het aanschaffen van een bureau, want dat is de basis. We wilden er graag eentje met een fijn groot werkoppervlak. Omdat je vaak veel losse spullen nodig hebt, wilden we een bureau met een aantal lades. Na een poosje zoeken, vonden wij een mooi betaalbaar exemplaar bij otto.nl. Het bureau is mooi wit, lekker stevig, heeft een uittrekplank voor de laptop en wel 3 lades om je spullen in op te bergen.
De rest van de werkplek hebben we aangevuld met spullen die er nog waren, of spullen die we nieuw hebben aangeschaft. We hebben ook veel aandacht besteed aan de verlichting van de werkplek. Wel zo fijn om met gericht licht je werk te kunnen doen. Vervolgens hebben we zorgvuldig de werkplek aangekleed. Kan zijn dat je zo min mogelijk afgeleid moet worden, maar een prettige sfeer om in te werken is ook erg belangrijk, vinden wij!

En…. hoe zit jou puber erbij?

werkplek voor een puber

de werkplek met bureau tobi van otto.nl

werkplek voor puber

grote lades en een prettige uittrekplank

werkplek van puber

ondanks de prullaria genoeg ruimte over op bureau tobi

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply