20

4 x tips voor het creëren van je droombadkamer

Als je van plan bent je badkamer te verbouwen, speur je waarschijnlijk enthousiast het internet af, verschillende tijdschriften door en maak je Pinterest borden om inspiratie op te doen. Maar voordat je tegels begint uit te hakken of naar de winkel rent, is het belangrijk dat je even nadenkt over wat je echt wilt van je droombadkamer. Een badkamer kopen is namelijk best een investering en daarom is het belangrijk om te weten wat je wensen zijn. Snak je naar meer ruimte of verlang je naar een luxueus bubbelbad? Zouden strakke en moderne tegels je een fijn gevoel geven of geef je de voorkeur aan een rustieke sfeer? Als je je stijl hebt bepaald, zijn hier een paar tips om je visie van je droombadkamer werkelijkheid te laten worden.

Maak een plan

Ga niet zonder plan te werk bij het verbouwen van je badkamer. Meet de ruimte zorgvuldig op en maak een gedetailleerde plattegrond. Dit zal van onschatbare waarde als je de badkamer gaat kopen. Wees dus goed voorbereid en ga met een plan naar de winkel. Uiteraard kun je goed geadviseerd worden door specialisten en kun je daar de “puntjes op de i” zetten. Ook kunnen ze je helpen het visueel te maken met mooie 3d badkamer ontwerpen. Maar de afmetingen en stijl zijn echt essentieel om vooraf te bepalen.

Kies de kleuren zorgvuldig

Badkamers zijn vaak een kleinere ruimte, dus is het belangrijk om kleuren te kiezen die de ruimte licht en luchtig doen aanvoelen. Neutrale kleuren zijn altijd veilig, maar als je iets met wat meer persoonlijkheid wilt, kun je wat meer kleur toevoegen door middel van accessoires. Als je iets meer ruimte tot je beschikking hebt, kan het ook heel stijlvol zijn om voor een donkere badkamer te kiezen. Wil je graag een combinatie? Kijk dan naar een badkamer met lichte kleuren en een mooi zwart ligbad, die als echte eyecatcher dient. Of een zwarte douchekraan bijvoorbeeld. Uiteraard ziet het er het mooiste uit al het sanitair in dezelfde stijl is.

Investeer in goede kwaliteit

Investeer in goede kwaliteit

Een goedkope badkamer kopen kan op het eerste gezicht een goed idee lijken, maar toch zijn deze zijn niet net zo goed bestand tegen dagelijks gebruik, zoals kwalitatieve producten dat zijn. Op lange termijn zal het de moeite waard zijn om te investeren in een badkamer met sanitair en verlichting van goede kwaliteit. Deze zal namelijk jarenlang meegaan.

Accessoires voor het echte luxe gevoel

En vergeet tenslotte de kleine details niet! Die kunnen enorm bijdragen aan jouw droombadkamer. Voeg een luxueus handdoekenrek, een donzige badmat, of geurkaarsen toe om de ruimte een extra vleugje luxe te geven. Ook planten geven je badkamer nét iets meer sfeer en karakter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie palmboom, voor een tropische oase. Kwalitatieve handdoeken geven je ook het gevoel van luxe en comfort. Kies voor handdoeken in een mooie donkere kleur en rol ze netjes en strak op. Zo’n klein detail kan je badkamer al naar een hoger niveau tillen!

Door deze eenvoudige tips op te volgen, ben je goed op weg om de badkamer van je dromen te creëren. Dus ga aan de slag met het bepalen van de stijl en de voorbereiding en laat je verrassen door de mooie 3d badkamer ontwerpen in de winkel. Succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply