18

10 voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen

Ben je van plan je kozijnen te vervangen, maar twijfel je nog tussen de houten of kunststof variant? Wellicht wordt het je allemaal iets duidelijker na het lezen van de onderstaande voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen.

1. Je huis wordt meer waard

Wanneer je je verouderde houten kozijnen vervangt voor kwalitatieve kunststof kozijnen investeer je in je woning en wordt je huis ook meer geld waard. Zeker wanneer je kiest voor een kunststof schuifpui.

2. Je bespaart energie

Door te kiezen voor goed geïsoleerde kunststof kozijnen met HR++ glas bespaar je ontzettend veel op je energierekening. Zeker nu de energieprijzen torenhoog zijn kan dit je zo jaarlijks zo honderden euro’s opleveren. Goed voor je portemonnee én het milieu dus.

3. Levenslang plezier

Een ander duurzaam aspect zit ‘m in het feit dat je je leven lang plezier hebt van je kunststof kozijnen. Hoewel ze in principe recyclebaar zijn is dat eigenlijk niet nodig, want ze zijn niet kapot te krijgen.

4. Beter beschermd tegen inbrekers

Ook ben je beter beschermd tegen inbrekers wanneer je kiest voor (kwalitatieve) kunststof kozijnen. Zeker wanneer de kozijnen zijn voorzien van SKG** beslag.

5. Geen schilderwerk meer

Een van de fijnste voordelen aan kunststofkozijnen is toch wel het feit dat je voorgoed van het schilderwerk af bent. Terwijl je bij houten kozijnen toch zeker wel elke vier à zes jaar de boel moet onderhouden en voorzien van een nieuwe lik verf. En dat kost niet alleen een hoop tijd, maar ook behoorlijk wat geld.

6. Weinig onderhoud

Met als gevolg dat je je kozijnen eigenlijk nauwelijks hoeft te onderhouden, op af en toe schoonmaken na.

7. Volop kleurkeuze

Volop kleurkeuze

Het voordeel van houten kozijnen is natuurlijk dat je dit zelf een kleurtje kunt geven die jij mooi vindt, maar ook kunststof kozijnen zijn in allerlei kleuren en tinten te verkrijgen. Het is tegenwoordig echt niet meer zo dat kunststof kozijnen altijd maar spierwit moeten zijn. Zo is zwart momenteel behoorlijk in trek.

8. In realistische houtlook te verkrijgen

Hecht je toch wel erg veel waarde aan de natuurlijke uitstraling van hout? Dan kun je altijd nog kiezen voor kunststof kozijnen met een realistische houtlook. Deze is namelijk amper van echt hout te onderscheiden.

9. Geluidsisolerend

Zeker wanneer je aan een drukke weg woont is het fijn als de kozijnen dusdanig geïsoleerd zijn dat je geen geluidsoverlast ervaart. Bij kunststof kozijnen is dit eigenlijk altijd het geval.

10. Je kunt alle kanten op

Tot slot is het ook heel fijn dat je ontzettend veel kanten op kunt met verschillende formaten én type kozijnen. Van schuifpuien tot openslaande deuren en van draaideuren tot kantel-/kiepramen. Benieuwd naar het aanbod en wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw huis en budget? Neem eens een kijkje op de SelectWindows website en laat je informeren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply