44

De wintermaanden gezellig doorkomen

De winter komt steeds dichterbij en dit betekend dat we binnen niet al te lange tijd meer tijd binnen door gaan brengen. Waar we normaal in de zomer op het terras zitten, zitten we nu op de bank. Waar we in de herfst nog een fijne boswandeling hadden kunnen maken, zitten we nu op te warmen voor de open haard. Conclusie: we zitten gewoon heel veel binnen. Het gevaar hieraan is dat hier al snel een sleur in kan komen. Iedere dag kom je om dezelfde tijd thuis, eet je het avondmaal, kruip je op de bank voor de TV en kijk je de zoveelste talentenjacht of een film die je nu al wel drie keer gezien hebt.

Logs burn in a stone fireplace inside

Hoe meer routine er in je dag zit, hoe gemakkelijker de sleur er insluipt. Normaal is deze nog te doorbreken door een late avondwandeling of een drankje op het terras, maar tijdens de wintermaanden is het naar buiten gaan gewoon echt een stuk minder aantrekkelijk. Dus hoe kun je nu op een leuke manier deze dagen doorbrengen? Maak de ‘gewone’ avonden gewoon net wat meer speciaal!

Spelletjes avond

De ‘standaard’ spelletjes avond komt vaak voor wanneer vrienden en familie in grote getale aanwezig zijn. Vaak wordt het ook nog gecombineerd met een hapje en een drankje, waardoor het meestal gedurende het weekend plaatsvind. Deze wintereditie is net wat anders. Gewoon op een doordeweekse dag. Het avondeten wordt overgeslagen en de TV blijft uit. In vervanging kruipt het hele gezin om een tafel, voorzien van kleine ’tapas’ gerechtjes en spelletjes, heen. Gewoon even lekker samen tijd doorbrengen met een hapje, een drankje en een spelletje. Start bijvoorbeeld een potje monopolie, en speel hier 2 avonden in de week aan door, of ga juist voor korte, snelle spellen en houd een avond-score bij.

Movie night

Ook de movie night kan nieuw leven ingeblazen worden. Ga een keer niet voor het standaard aanbod, maar maak er een ‘speciale’ avond van. Haal popcorn in huis, steek de open haard aan en besluit samen welke film er nu echt gezien moet worden. Of het nu een Lord of the Rings marathon is of dat je aan de buis gekluisterd hangt bij een spannende horror.

Red-haired mother holds a baby on her lap while a young child next to her touches a tablet computer

Hobbyen maar

Besteed een (of een aantal) avond(en) aan een leuke, nieuwe hobby. Ga bijvoorbeeld nummertjes schilderen, vermaak oude kledingstukken of pak er wat boetseerklei bij. Plan een avond in om met het hele gezin lekker te hobbyen!

Huishoudelijke klusjes

Deze saaie avonden zijn ook ideaal om de handen uit de mouwen te steken voor de huishoudelijke klusjes die je normaal nalaat. Maak bijvoorbeeld al je sieraden schoon, sorteer je kledingkasten uit of poets je schoenen!

 

Zo zie je maar dat ook de ‘saaie en normale’ avonden heel speciaal te maken zijn. Zolang je maar een beetje creatief nadenkt!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply