38

3 tips om je huis duurzaam te renoveren

Kijk thuis eens om je heen. Wat zie je? Je droomhuis met een droominterieur? Of ben je toe aan iets nieuws? Je hoeft niet per se direct te verhuizen: een goeie renovatie kan je ook al het gevoel geven dat je in een nieuw huis woont.

Als je een renovatie doet, ga dan gelijk ook voor een duurzame renovatie. Dat is beter voor het milieu, en omdat het langer meegaat uiteindelijk ook beter voor je portemonnee.

Oud huis? Nieuwe technieken

Duurzaam wonen

Kijk eerst eens naar de meer onzichtbare verbeterpunten. Begin bij de basis. Heeft je huis eigenlijk overal dubbelglas? Soms hebben oude woningen dit nog niet. Dubbelglas of zelfs driedubbelglas is eerst een investering, maar net als andere duurzame aanpassingen scheelt het uiteindelijk geld. Je stookkosten gaan flink omlaag als je dubbelglas of driedubbelglas plaatst. Overweeg ook om van het gas af te gaan: de kosten voor gas gaan met de sluiting van het Groninger gasveld uiteindelijk ook omhoog. Dan kun je dat maar beter voor zijn.

Duurzame keukenrenovatie

De keuken is vaak een van de plekken in het huis die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Zit er een oude of standaard keuken in je huis? Dan kun je al heel blij worden van een mooie en nieuwe keuken. Zorg er dan ook voor dat je werkt met duurzame materialen. Je wil natuurlijk niet dat je keuken er binnen een mum van tijd weer afgeragd uitziet.

Voor je aanrechtblad is solid surface een goede keuze. Het is hufterproof en makkelijk schoon te maken. Ook handig: door het niet-poreuze oppervlak hechten bacteriƫn niet aan het materiaal. Bij keukenkastjes is het vooral handig dat vieze vingers er makkelijk af te krijgen zijn. Een vochtig doekje met (duurzame) schoonmaakspray en klaar ben je.

Je badkamer stijlvol renoveren

Badkamer renoveren

Een nieuwe badkamer kan een gevoel van luxe en weelde geven. Helemaal als je kwalitatief hoogstaande materialen gebruikt. Ook voor je badkamer kun je solid surface gebruiken. Omdat het in alle vormen te verkrijgen is, kun je bijvoorbeeld ligbaden in alle soorten en maten krijgen. Ook een douchevloer kan met dit materiaal op maat gemaakt worden. Door de naadloze verlijming en de luxe afwerking ziet je badkamer er binnen mum van tijd uit als een spa.

In deze blog lees je hoe je een verouderde badkamer eenvoudig opknapt

Je kunt je badkamer net als je keuken makkelijk schoonmaken. Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan huishoudelijke klusjes. Je hoeft niet meer keihard te schrobben. Doordat het zulk degelijk materiaal is, gaat solid surface ook superlang mee. Je keuken en badkamer zien er dus jarenlang als nieuw uit. Zelfs scholen werken met solid surface omdat het zo duurzaam is. Het moet wel tegen een stootje kunnen met al die kinderen dag in dag uit. Als solid surface daar zelfs tegen kan, is het al helemaal een duurzame keuze voor je huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply