45

Verbouwing financieren met hypotheek

De laatste weken, waarschijnlijk als gevolg van de coronacrisis, merken we op dat het aantal verbouwingen dat gefinancierd wordt met een hypotheek is verdubbeld. Huiseigenaren zijn de laatste tijd veel thuis en hebben dus veel tijd gehad om na te gaan wat zijn/haar wensen zijn met betrekking tot hun koopwoning. Velen hebben ervoor gekozen het huis te verbouwen om extra ruimte te creëren. Dakkapellen worden geplaatst, uitbouwen worden gedaan en er worden extra ruimtes gecreëerd. En dat wordt dus steeds meer gefinancierd middels de hypotheek.

Aanbouw vanwege het vele thuiswerken

Vanwege de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis en voor veel werkgevers is dit een ware eye-opener. Het bevalt vaak zo goed dat bedrijven beslissen het personeel op regelmatige basis vanuit huis te laten werken. Voor werknemers en huiseigenaren is dit dan ook één van de beweegredenen juist nu hun ‘nieuwe werkplek’ te verbouwen en/of uit te breiden.

Verduurzamen woning middels een hypotheek

Verwacht wordt dat woningen ook vaker verduurzaamd gaan worden. Dit heeft alles te maken met het feit dat men voortaan vaker thuis zal zijn. Het gas en stroomverbruik zal hoogstwaarschijnlijk stijgen wanneer men vaker thuis is en daarom is het interessant om te investeren in de duurzaamheid van de woning. Ook hier kan het aantrekkelijk zijn gebruik te maken van een financiering middels de hypotheek.

Tips bij het financieren van een verbouwing

Tips bij het financieren van een verbouwing

Het kiezen van de juiste financiering voor de verbouwing is soms een lastige kwestie. Zet je je spaargeld er voor in, open je er een lening voor of verhoog je je hypotheek? Hieronder lees je in het kort de voor en nadelen van deze financieringsmethodes.

Inzetten spaargeld

De spaarrente is al een langere tijd enorm laag. Het inzetten van spaargeld voor een verbouwing of verduurzaming van je woning is daarmee vrij gunstig. Wel wordt er geadviseerd altijd een buffer te bewaren voor onvoorziene uitgaven.

Extra lening openen

Extra lenen of consumptief krediet afsluiten is, vanwege de lage leenrentes, aantrekkelijk voor huiseigenaren die willen verbouwen. Geld lenen middels een consumptief krediet is interessant voor bedragen onder de € 25.000.

Hypotheek verhogen

De hypotheekrente is al geruime tijd erg laag. Voor financieringen boven de € 25.000 wordt geadviseerd te kiezen voor het ophogen of aanpassen van de hypotheek, gezien de relatief hoge afsluitkosten daarvan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply