33

Een verouderde badkamer eenvoudig opknappen

Ziet jouw badkamer er een beetje gedateerd uit, maar is een complete verbouwing nog niet nodig? Of wil je simpelweg niet te veel geld uitgeven aan nieuw sanitair en allemaal andere badkamermeubels? Dan kun je kiezen voor een eenvoudige opknapbeurt. Hier gaat minder geld én minder tijd in zitten. Kijk eens met een kritische blik naar de badkamer en maak een to-do lijst met simpele klusjes. Wij geven alvast een paar voorbeelden:

Koop moderne kranen en een nieuwe douchekop

De kans is groot dat je de kranen van een verouderde badkamer niet meer brandschoon kunt krijgen. Dit geeft de hele ruimte een minder frisse uitstraling. Je kunt daarom de oude kranen beter vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een nexxt parallel chroom wastafelkraan. Deze mengkranen hebben een hele moderne uitstraling en zijn makkelijk schoon te houden. Heb je je nog nooit verdiept in de verschillende soorten kranen? Lees dan meer informatie over de mengkraan op Wikipedia. Koop daarnaast een nieuwe douchekop of een praktisch douchepaneel.

Vervang het douchegordijn voor een douchedeur

Een douchegordijn ziet er rommelig uit en is over het algemeen niet handig. Tijdens het douchen begint het te wapperen en plakt het vast aan je benen. Het blijft daarnaast een hele tijd nadruppelen, wat kan zorgen voor een gladde vloer. Dit kun je allemaal verhelpen door het gordijn te vervangen voor een douchedeur of wand. Het liefst eentje die doorzichtig is. Hierdoor lijkt de badkamer een stuk ruimtelijker.

Maak de tegels en voegen schoon

De tegels en voegen kun je een flinke schoonmaakbeurt geven met een sopje. Een mengsel van water en een scheutje azijn werkt meestal ook goed. Daarna kun je de voegen extra opfrissen met een voegenmarker. Is alles al schoon, maar stoor je je vooral aan de ouderwetse kleur van de tegels? Geef ze dan een andere kleur met speciale waterafstotende tegelverf. Dit is eenvoudiger dan het afbreken en opnieuw opbouwen van een tegelwand. Hou er wel rekening mee dat de verf vrij lang moet drogen.

Hang nieuwe verlichting op

Verlichting is niet alleen functioneel, maar doet ook veel voor de sfeer in de badkamer. Door de saaie plafondlamp te vervangen, creëer je een totaal andere look. Kies bijvoorbeeld voor een industriële plafondlamp of moderne inbouwspots. Check altijd of de lampen geschikt zijn voor in een vochtige ruimte.

Knap de badkamermeubels op

Oude badkamermeubels kun je op verschillende manieren een nieuw leven inblazen. Denk aan een likje verf, nieuwe deurtjes of andere poten. Zoek online maar eens naar toffe inspiratie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply