26

Nieuwe badkamer? Zó richt je ‘m perfect in!

Het is een enorme luxe: een nieuwe badkamer in je huis. Ga je je badkamer verbouwen? Een fijn vooruitzicht! Je kunt er maar beter de badkamer van je dromen van maken, om echt ultiem te kunnen genieten na de verbouwing. Daar komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken: we delen onze tips voor een ideale inrichting.

Moderne badkamer inrichten

Als we het hebben over de ideale stijl voor de badkamer, komt toch al gauw de moderne badkamer naar voren! Strak, elegant en tijdloos – zo kan die badkamer weer jarenlang mee. De moderne badkamerinrichting kent weinig poespas, dat maakt ‘m zo krachtig in z’n eenvoud. Wel kun je voor uitgesproken elementen kiezen: zo is zwart sanitair hot! Van een zwarte toiletpot tot een zwarte kraan, je hebt veel om uit te kiezen. Deze kleur geeft net een stoerder randje aan de stijl van je badkamer. Doen, dus!

Kleurgebruik in de badkamer

Over die kleuren gesproken! Er zijn natuurlijk wel meer kleuren die voorbijkomen in de ruimte. Waar bij badkamers eerder met name voor wit werd gekozen, zijn er tegenwoordig veel meer opties. Denk aan blauw, grijs of bruin in de badkamer: zo zorg je voor meer karakter. Ook kun je uitpakken met een wat lichtere kleur, zoals olijfgroen of zelfs oudroze! Ga voor een unieke kleur van bijvoorbeeld je badkamertegels, of juist de accessoires. Daar mag je best mee uitpakken!

De juiste badmeubelen

De ideale samenstelling van jouw badkamer bestaat uiteraard ook uit het uitkiezen van de juiste badmeubelen. Dat is voor iedereen weer anders! Bepaal bijvoorbeeld of je graag een bad wilt, of dat je dat eigenlijk niet zozeer nodig vindt. Zo’n bad neemt immers veel ruimte in beslag. Je kunt in plaats van een bad ook voor een of twee luxe wastafels kiezen, evenals voor meer opbergruimte. Een comfortabele douche is ook een must-have in je badkamer. De moderne inloopdouche is een fraaie keuze, waarin je maximale ruimte hebt voor het douchen. De afwerking van zo’n douche geeft een luxe indruk, zeker als je ‘m bijvoorbeeld weer combineert met zwarte lijsten.

Opbergruimte in je badkamer

Al met al zijn er toch best wat spullen die een plekje nodig hebben in je badkamer – van je handdoeken tot je cosmetica. Daarom is het wel zo fijn als hier genoeg opbergruimte voor is. Kies bijvoorbeeld voor een hoge badkamerkast, waarbij je op de bovenste planken de spullen kwijt kunt die je misschien niet zo vaak nodig hebt. Denk aan je strandhanddoeken bijvoorbeeld. Met slimme opbergsystemen kun je flink wat ruimte besparen! Hang een spiegelkast op, waarin je zowel je make-up kunt bijwerken als je spullen kunt opbergen. Of ga voor een wastafel met daarin lades: hier kun je de spulletjes in kwijt die je elke dag weer gebruikt om je klaar te maken.

Badkameraccessoires voor nog meer luxe

Sla ten slotte de badkameraccessoires niet over, om de aankleding van je badkamer helemaal compleet te maken. Denk aan zachte handdoeken! Zorg verder voor een leuke zeepdispenser en tandenborstelbeker, het liefst in een matchende look. En ga op zoek naar opbergbakjes voor je sieraden of crèmes. Een laatste leuke tip voor de inrichting? Een tropisch plantje staat heel gezellig in de badkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply