10

Zonnepanelen kopen: hoe verloopt het proces?

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de panelen te laten installeren op hun dak. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij dit proces? In het artikel van vandaag lees je hoe de aankoop van zonnepanelen in z’n werk gaat. Van het aanvragen van de offerte tot de montage. Het is fijn om alvast een beeld te krijgen van het hele proces om goed voorbereid te beginnen aan deze duurzame investering.

1. Vraag een offerte aan

Overweeg jij om eindelijk de stap te nemen en zelf zonnepanelen aan te schaffen? Dan is de eerste stap om een vrijblijvende offerte aan te vragen. In de zonnepanelen offerte lees je meer over de kosten en bijbehorende terugverdientijd, de garanties die het bedrijf biedt en de mogelijkheden wat betreft het type omvormer, type panelen en het juiste aantal.

2. Krijg advies op maat

Als de offerte je aanspreekt raden we aan om een adviesgesprek in te plannen. Bij de meeste bedrijven is dit helemaal gratis. In het gesprek kun je extra toelichting krijgen en vragen stellen. Het is belangrijk dat alles helemaal duidelijk is voordat jij de aankoop doet.

3. Laat het dak inspecteren

In de meeste gevallen zijn de daken van woonhuizen geschikt voor zonnepanelen. Voor de zekerheid is het verstandig om een foto van jouw dak door te sturen naar de desbetreffende zonnepanelenspecialist. Zij kunnen goed inschatten wat de mogelijkheden zijn. Bij twijfel kun je een professionele monteur laten langskomen om het dak te inspecteren.

4. Bepaal het type en aantal panelen

Bepaal het type en aantal panelen

Zodra je zeker weet dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, kun je bepalen hoeveel panelen je wil aanschaffen. Houd hierbij rekening met het gemiddelde verbruik van jouw huishouden en het formaat van het dak. Kijk ook wel type zonnepaneel het beste aansluit op jouw wensen en situatie. Laat je hier natuurlijk goed over adviseren door een specialist.

5. Vraag naar de levertijd

Informeer naar de verwachte levertijd voor dat moment. Dit kan per bedrijf verschillen. Waar je bij de ene zonnepanelenspecialist 12 weken moet wachten, is de maximale levertijd bij een ander bedrijf misschien wel 6 weken! Het is dus goed om dit van tevoren uit te zoeken.

6. Laat de zonnepanelen installeren

Als alles duidelijk en akkoord is, is het tijd voor de installatie. Het goede nieuws is dat de montage op het dak inclusief het binnenwerk vaak al met een halve dag klaar is. Daarna kun je direct beginnen met het opwekken van duurzame zonne-energie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply