24

Veilig klussen in huis? Dit heb je nodig!

Ieder jaar gebeuren er helaas toch nog veel ongelukken met mensen die het klussen in eigen handen nemen thuis. Het hele jaar door wordt er door heel het land ijverig begonnen aan nieuwe bouwprojecten in en rondom het huis. De ongelukken gebeuren vaak met scherpe en zware machines zoals bijvoorbeeld zagen of slijptollen en mensen gebruiken deze apparaten vaak zonder de juiste ervaring of bescherming.

De meeste wonden na ongelukken bij het klussen zijn dan ook vaak aan het hoofd, de voeten en de handen. Dit zijn nou juist plekken op je lichaam die je goed kan beschermen met de juiste kleding en accessoires. Denk hierbij aan speciale veiligheidsbrillen, veiligheidsschoenen en werkhandschoenen.

Het is ook belangrijk om je gehoor te beschermen als je met luide machines werkt. Hiervoor kan je speciaal gemaakte gehoorbeschermers aanschaffen. Dit is zeker geen overbodige luxe. Met de juiste uitrusting verklein je de kans op ongelukken aanzienlijk en wie wilt nou niet met een gerust hart aan de slag kunnen. 

Draag altijd werkschoenen

Draag altijd werkschoenen

Als je met zware machines aan de slag moet tijdens het klussen, bijvoorbeeld thuis of op je werk, dan is het erg belangrijk dat je werkschoenen hebt die je voeten beschermen. Deze veiligheidsschoenen hebben vaak een stalen neus zodat je niet je tenen of voet meteen breekt als je per ongeluk iets zwaars laat vallen of als iemand anders even een onhandig moment heeft. Ook goed om op te letten is de zool van de werkschoenen. Het is ook niet geheel onbelangrijk dat je een schoen koopt met een stevige zool en een zool die goede grip geeft. Zo hoef je je ook niet druk te maken dat je ergens uitglijdt als de vloer nat is geworden of erg stoffig is. Veiligheidsschoenen zijn vaak lekker stevig en let erop dat ze goed zitten, je zal ze namelijk wel wat uren achter elkaar aan hebben als je bezig bent met klussen.

Veiligheid boven alles

Met goede veiligheidskleding en accessoires zullen je do-it-yourself projecten thuis een stuk veiliger uitgevoerd kunnen worden. Veiligheid staat namelijk voorop natuurlijk, een nieuwe badkamer is heel leuk maar je wilt wel heelhuids kunnen genieten van de opgeknapte badkamer na het klussen. Daarom zijn veiligheidskledij dus echt geen overbodige luxe.

En weet je niet zeker hoe iets werkt, vraag dan altijd iemand om hulp die al wel eens met de machines of zagen gewerkt heeft die jij nodig hebt. Zo kan je goed voorbereid en met een veilig gevoel aan de slag met al jou droom projecten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply