23

5 tips voor het uitkiezen van de juiste bank voor in de woonkamer

Het is bij het uitzoeken van een bank voor je woonkamer belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Een bank is nu niet een meubel dat je elk jaar vervangt. Daarom is het handig om met meerdere aandachtspunten rekening te houden. Om ervoor te zorgen dat je de perfecte bank voor je woonkamer uitkiest, zijn onderstaande 5 tips onmisbaar.

1. Meet de beschikbare ruimte in je woonkamer op

Het is als eerste belangrijk om in je woonkamer de beschikbare ruimte op te meten. Houd daarbij meteen rekening met het gewenste type bank. Bij hoekbanken is er namelijk sprake van een verlengd deel aan de linkerkant of rechterkant. Noteer de maximale afmetingen, waarbij je rekening houdt met 60 tot 80 cm loopruimte. Tussen de salontafel en de bank is het handig als je minimaal 40 cm ruimte overhoudt. Noteer de afmetingen en neem de rolmaat mee als je naar de showroom van Seats and Sofas gaat.

2. Tel het aantal gewenste zitplaatsen

Het is natuurlijk belangrijk dat er genoeg zitplaatsen zijn in je woonkamer. Tel daarom het aantal gewenste zitplaatsen. Je hebt dan de mogelijkheid om te bepalen hoeveel zitplaatsen de bank minimaal moet hebben. Het is uiteraard mogelijk om extra zitplaatsen te realiseren met de aanschaf van een fauteuil. Vind je het fijn om lekker languit op de bank te liggen en heb je een partner die dat ook wil? In dat geval biedt een hoekbank of een U bank uitkomst.

3. Materiaal afstemmen op huishoudsamenstelling

Materiaal afstemmen op huishoudsamenstelling

Het kan zijn dat je een voorkeur hebt voor stof of leer. Als je geen specifieke voorkeur hebt, is het aan te raden om met de keuze voor het materiaal rekening te houden. De materiaalkeuze is bijvoorbeeld af te stemmen op de huishoudsamenstelling. Jonge kinderen knoeien net wat vaker en huisdieren laten regelmatig haren achter op meubels. In dat opzicht is het aan te raden om voor een leren bank te kiezen. Daar maakt vuil en vocht echt minder kans op om vlekken te veroorzaken. Een bank met katoen als bekleding is gevoelig voor fel zonlicht, want de kleur vervaagt daardoor sneller.

4. Let op de stijl en kleur

Bij het kiezen van de juiste bank kijk je natuurlijk ook naar de vormgeving en naar de kleur die je wenst. Om eenheid in je interieur te creƫren, is het aan te raden om de stijl van de bank op de inrichting te laten aansluiten. Een klassiek uitgevoerde bank past wat dat betreft minder goed in een strakke en moderne inrichting. Daar past een strak vormgegeven bank juist wel perfect bij. Ook de kleurkeuze is af te stemmen op de kleuren die je in je woonkamer hebt.

5. Denk aan het zitcomfort

Het is fijn als de bank in je woonkamer lekker zit en comfortabel is om op te liggen. Het comfort dat je ervaart, is onder meer afhankelijk van je lengte. Denk in dat geval om de diepte van het zitvlak en om de rugleuning.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply