21

Zo transformeer jij die lege kamer in huis tot je nieuwe thuiskantoor

Heb jij al een perfecte ruimte gecreëerd in huis waar je gemakkelijk kunt werken, of zit je nog steeds aan de keukentafel? Nu steeds meer bedrijven zich realiseren dat vijf dagen op kantoor werken niet noodzakelijk is, verhuizen veel zich naar kleinere kantoorpanden. Zo kunnen de werknemers voor de helft van de dagen op kantoor werken en de andere helft thuis. Ideaal voor beide partijen natuurlijk, maar dan moet je wel een fijne werkplek hebben thuis. We geven je graag wat tips hoe je dit zo snel en makkelijk mogelijk voor elkaar krijgt.

Start met de basis

Die ene lege kamer in huis waar je ooit een bureau hebt geplaatst en benoemd hebt tot ‘studeerkamer’ mag nu een upgrade krijgen tot waar thuiskantoor. Het is belangrijk dat je je hier prettig voelt en dat je productief kunt zijn. Wees eens kritisch en beoordeel de kamer. Kan deze een opfrisbeurt gebruiken? Start met de basis, waarbij je de muren een vers likje verf geeft. Kies voor een verf van hoge kwaliteit, zoals Sikkens verf. Zo hoef je niet laag na laag aan te brengen om deze dekkend te krijgen en weet je zeker dat deze lang mooi blijft. Met een verse verflaag kan je de uitstraling van je kantoor direct een flinke oppepper geven.

De kantoor essentials

Een goed bureau en een bureaustoel zijn essentieel voor een goede werkplek. Je zal namelijk veel uren doorbrengen met deze meubels, dus het is belangrijk om hier niet op te besparen. Heb je nog een oud bureau staan welke prima voldoet? Geef deze dan, net als de muren, een vers likje verf of lak om deze een moderne boost te geven. Wanneer je een houten bureau hebt is dit het makkelijkst. Schuur deze lichtjes om het oppervlak wat ruwer te maken en breng een primer aan. Kies voor een krasvaste verf, zoals Wijzonol verf, en breng twee dunne laagjes aan.

Kleed het een beetje aan

Kleed het een beetje aan

Een kamer met alleen een bureau en een stoel geeft niet heel veel inspiratie. Kleed de ruimte dus een beetje aan, zodat het fijn is om hier volledige dagen door te brengen. Een grote plant, fijne verlichting en wat muurdecoratie is echt niet te veel gevraagd. Ga nog een stapje verder en maak ook een klein koffiehoekje door bijvoorbeeld een fijne fauteuil en een bijzettafeltje in de kamer te zetten. Zo voelt dit thuiskantoor als een ontzettend fijne plek om ‘naartoe te gaan’ op de dag dat je thuis aan de slag gaat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply