14

Zó start je je eigen moestuin

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Of wil je meer experimenteren in de keuken? Het hebben van een eigen moestuin is niet alleen het perfecte excuus om lekker bezig te zijn, maar je hebt ook nog eens de mogelijkheid om groenten uit je eigen tuin te eten. Een leuke en gezonde hobby dus! Voordat je begint met je moestuin is het echter wel belangrijk om je goed in te lezen, zodat je via www.zadenkopenonline.nl de juiste gewassen aanschaft. In dit artikel onderzoeken we de basis voor het beginnen van je eigen moestuin.

De juiste locatie kiezen

Wanneer je een moestuin aanlegt, is het belangrijk om goed na te denken over waar het komt te liggen. Voor een moestuin kun je het beste kiezen voor een plek in de tuin waar veel zon schijnt. Zorg ervoor dat deze plek onkruidvrij is en dat er niet veel wind komt, maar denk ook goed na over vanuit welke richting de wind komt, zo komt koude lucht vaak vanuit het noorden. Je kunt eventueel een haag of struiken rondom de moestuin plaatsen om het af te schermen van de wind. Heb je niet veel zon in de tuin (of op je balkon), maar wil je wel graag een moestuintje beginnen? Verdiep je dan in groentesoorten die niet veel zon nodig hebben.

Tijd

Je kunt wanneer je wilt beginnen met een moestuin, maar het voorjaar is de beste tijd om er een aan te leggen, want dan voorkom je vorst, hele hoge temperaturen, of dat er in de winter veel onkruid groeit. Over het algemeen kun je een moestuin het beste aanleggen in februari of maart, maar als je rondom het oogstseizoen groenten en fruit wilt verbouwen kun je ook kiezen voor een speciale groentekas. Je kunt zaden planten, of beginnen met jonge planten. Voor het verbouwen maakt het niet veel uit, al zul je met de jonge planten eerder groenten of fruit kunnen oogsten.

De grootte van de moestuin

Een van de lastigste dingen is bepalen hoe groot de moestuin moet worden. Het is misschien aanlokkelijk om gelijk volop te investeren in biologische zaden van Zadenkopenonline, maar hoe meer zaden je koopt, hoe meer werk het oplevert. Het is daarom aan te raden om klein te beginnen en gaandeweg je groentetuin uit te breiden. Zorg ervoor dat je bij het aanleggen van een groentebed vanaf alle kanten bij het bed kunt. Ook is het belangrijk dat je tussen de verschillende groentebedden genoeg ruimte overlaat om met een kruiwagen doorheen te lopen.

Kies de planten voor je moestuin

Kies de planten voor je moestuin

Na de voorbereiding is het tijd voor het leukste deel, namelijk het bepalen van welke gewassen je wilt verbouwen in je tuin. Een van de meest belangrijke dingen is om na te denken over welke soorten gewassen bij elkaar passen, zodat je ervoor zorgt dat de groenten niet dezelfde voedingsstoffen nodig hebben. Zorg er ook voor dat je de groenten niet te dicht naast elkaar plant, hiervoor kun je per gewas het beste de instructies op de verpakking checken. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply