10

Zo krijgt jouw huis een warmere uitstraling

Veel mensen worstelen ermee: je huis een warmere uitstraling geven. Ze hebben een woonkamer in steriele kleuren, de gang is niet gezellig bij binnenkomst en de slaapkamer is geen prettige ruimte. Hoe zorg je er nu voor dat je huis wat gezelliger aandoet, zonder dat het een rommeltje wordt?

Alledaagse decoratie

Wil je een warmere uitstraling, dan is decoratie plaatsen een goed idee. Bijvoorbeeld landelijke decoratie zorgt ervoor dat je huis al wat minder kil en steriel aanvoelt. Denk aan een windlicht, een stolp, een wandorganizer of zelfs een buffetkast. Je kunt met dit soort decoratie je kamer meer smaak geven.

Wanneer je juist te veel decoratie gebruikt, zal je huis al snel rommelig lijken. Daar moet je voor waken. Richt liever een paar plekjes in voor wat decoratie, en houd de rest rustig. Subtiliteit is wat voor de warmte in huis zorgt; niet de hoeveelheid spullen.

Werken met seizoenen

Werken met seizoenen

Een huis wordt pas een thuis als je je er prettig voelt. Seizoenen kunnen daarbij helpen. In de winter is een kerstdorpje of wat kerstdecoratie natuurlijk altijd een goed idee. Maar ook in de andere seizoenen kun je aan de slag met subtiele seizoensdecoratie. Een paastak in de lente, een egeltje in de herfst of een slinger met slippers in de zomer; het geeft je huis wat meer een smoel.

Werken met seizoenen is een perfecte manier om je huis wat meer ‘fun’ te maken. Een gezellig huis geeft al veel sneller een warmere uitstraling dan een huis met witte muren. Zo kom je af van dat ‘showroom-gevoel’.

Beken kleur!

Witte muren? Die zijn funest voor de gezelligheid. Kantoren hebben witte muren om hun zakelijkheid te behouden, en dat is precies de reden waarom je die kleur liever niet in huis hebt. Beken kleur en kies voor mooie, warme kleuren. Bekijk kleurenpaletten om te zien welke kleuren goed bij elkaar passen. Je kunt je uiteraard ook laten adviseren in de winkel.

Voor een warmere uitstraling kun je kiezen voor kleuren als geel, oranje, rood en bruin. Om een mooi evenwicht te creëren kun je dan alsnog een muur wit houden of iets donkerder verven. Deze kleuren doen ons denken aan bijvoorbeeld de zon of vuur: warme dingen dus. Koude kleuren als blauw, groen en magenta doen ons juist denken aan water of gras. Door de psychologie achter de kleuren op te zoeken, kom je tot een mooiere aankleding voor je kamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply