37

Zo houd je jouw vloer en tapijten vrij van vlekken en vuil

Heb je zo’n prachtige vloer met heerlijk tapijt en dan krijg je er vlekken in. Gooit je zoon of dochter je glaasje wijn per ongeluk om en nog rode wijn ook. Wat moet je dan? In elk geval in actie komen, maar wrijf je de vlekken eruit of moet dit juist niet? Geruststellende gedachte is dat je met een stoomreiniger vloer en tapijt vaak weer helemaal schoon krijgt.

Niet wrijven maar deppen!

Heb je een vlek? Wrijf dan nooit. Natuurlijk onderneem je direct actie, maar doe geen poging de vlek weg te wrijven. Op die manier maak je het alleen maar erger. Je wrijft de wijn er alleen maar verder en dieper in. Veel beter is het om te deppen. Feppen doet namelijk wonderen. Het beste is om voldoende lauw water op de plek aan te brengen en het daarna met een doekje te deppen. Dit kan ook een handdoek zijn. Werk zoveel mogelijk van buiten naar binnen en blijf dit doen. Is de doek vies, gebruik dan een nieuwe.

Test het product onder de bank

Stel dat deze handelswijze niet werkt, probeer het dan met een tapijt reinigende shampoo of mousse, iets dat je al voor een bedrag tussen de vijf en tien euro aanschaft. Geef de schoonmaakmiddelen in elk geval altijd wel voldoende tijd om hun werk te kunnen doen, trek daar tenminste een dagdeel voor uit. Zet de plek waar de vlek zich bevindt af. Als je zeker wilt weten of iets werkt of niet, test het dan op een plekje onder de bank bijvoorbeeld.

Stoomreiniger doet het zonder chemische middelen

Stoomreiniger

Heb je tapijt op de vloer dan is het in elk geval altijd verstandig een goede stoomreiniger aan te schaffen. Deze reiniger reinigt diep in de poriën van je tapijt en is daar geen chemisch middel voor nodig. Je kunt de moderne stoomreiniger gemakkelijk gebruiken in zowel de woon- als de badkamer, maar ook in de keuken. Een goede stoomreiniger haalt liefst 99 procent van de bacteriën in je tapijt weg en is in elk geval altijd veel hygiënischer dan welke dweil dan ook. Bovendien zijn de moderne reinigers milieuvriendelijk; ze gebruiken tot wel 80 procent minder water. Stoomreinigers zijn bovendien eenvoudig in gebruik. Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf. Met stoomreinigers slaag je erin om vrijwel alle vlekken weg te halen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply