37

vloerverwarming onder een houten vloer

houten vloer

een mooie vloer, foto van Sarah Dorweiler op Unsplash

Nog niet zo lang geleden was het niet mogelijk: een vloerverwarming onder een houten vloer… Gelukkig staat de techniek voor niets en kan de vloerverwarming eronder. Dat opent perspectief voor veel mensen.

 

voordelen van een vloerverwarming onder een houten vloer

Een vloerverwarming heeft veel voordelen, allereerst is het ruimtebesparend. Je legt de verwarming onder de vloer en daardoor hoef je geen platen, putten en andere elementen te plaatsen. Wat weg is is niet gezien…
Verder is deze verwarming energiezuinig en daardoor ook kosten besparend. Natuurlijk is het comfort van warme voeten is erg aantrekkelijk en een goede extra reden om deze verwarming te overwegen.

 

de mogelijkheden en onmogelijkheden

Niet alle houtsoorten zijn geschikt of getest met een vloerverwarming. De meest populaire vloeren zoals eiken en notenhout zijn in ieder geval geschikt. Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten of onder je gekozen vloer een vloerverwarming past, want niet alle massieve vloeren kunnen in combinatie met een vloerverwarming.
Een ander voordeel is dat een houten vloer langzaam opwarmt en de warmte langer vasthoudt dan een tegelvloer. Doordat de vloer met een vloerverwarming gelijkmatig verwarmd wordt, zijn er weinig temperatuurschommelingen waardoor er minder last is van werking van het hout.
Met een vloerverwarming verwarm je je vooral de onderkant van de vloer. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid goed in balans blijft, dus zul je aandacht moeten blijven houden dat deze in balans blijft.

 

keuze van vloerverwarming

Er zijn veel manieren waarop je je vloer kunt verwarmen. Er zijn elektrische-, droge- en natte vloerverwarmingen te vinden. De elektrische gebruik je vooral in kleine ruimtes, de andere 2 varianten liggen erg aan de ondervloer die er in je huis ligt. Lees goed over de verschillende manieren voor vloerverwarming en bedenk of je het zelf wilt leggen of dat je het een deskundige laat doen. Veel succes en geniet daarna vooral van je warme voeten.

vloerverwarming met houten vloer

een houten vloer in de keuken, fijn met vloerverwarming

houten vloer

een mooie vloer foto van Huyen Do op Unsplash

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply