20

Zo geniet je van je tuin in de koude seizoenen

De koudere maanden zijn aangebroken en we zijn weer veel binnenshuis te vinden. Het is lekker warm en knus. Maar vergeet niet dat de buitenlucht ook heel goed voor je is. Een eindje wandelen en een frisse neus halen doet wonderen voor je gezondheid en je mindset. Je hoeft niet eens een eindje te gaan wandelen, want je kunt je tuin ook omtoveren tot een fijne plek om buiten te vertoeven.

Warmte

Op droge najaarsavonden kun je nog prima buiten zitten, zolang je maar goede warmte bronnen hebt. Denk aan een vuurkorf, een mooie vuurtafel of heaters. Een dikke jas, wat dikke dekentjes en zachte kussens en een warme kop met chocolademelk of gluhwein en je hebt een heel gezellige setting in je achtertuin.

Een overkapping

Heb je een overkapping? Dan heb je nog meer momenten waarop je lekker buiten kunt zitten. Want je kunt het zo aangenaam mogelijk maken door te zorgen dat de koude weerelementen niet van invloed zijn. Zo kun je heaters plaatsen of een vuurtafel gebruiken voor warmte. En het gezellig aankleden door zachte kussens en dekens op je stoelen en bank te plaatsen. Dat is een stuk uitnodigender om buiten te zitten. Een idee om te overwegen voor de aankleding van je overkapping is het gebruik van polycarbonaat platen aan de bovenkant in plaats van hout. Je krijgt dan een beetje het idee van een serre. Het voordeel is dat je polycarbonaat op maat kunt laten maken, je kunt het zo in de gewenste maat van je overkapping laten maken. Zo wordt je overkapping een prima plek om ’s ochtends je dag te starten met een lekker bakje koffie.

Knus- en gezelligheid

Bij binnen zitten met slecht weer denk je al gauw aan knus- en gezelligheid in de vorm van warme decoratie. Dit kan je ook prima doen voor je buiten decoratie! Denk aan mooie kaarsenhouders met leuke kaarsen erin, een dekentje op de bank of stoel, zachte kussens van fur of teddy en warme kleuren als terracotta, okergeel of donkerrood. En als je een overkapping hebt is een mooi vloerkleed zeker een goede toevoeging, want het zorgt niet alleen voor meer sfeer maar ook voor meer warmte. Vergeet zeker gezellige verlichting niet, je hebt gezellige tuinverlichting snoeren die je aan de schutting of de overkapping kunt hangen.

Winterse planten

Winterse planten

Wil je er zeker van zijn dat je tuin niet een dooie en grauwe bedoening is in de koudere maanden? Dan is het verstandig om winterharde planten toe te voegen aan je tuin en borders. Zo kun je in het najaar ook genieten van al het moois dat bloeit en groeit. En oogt je tuin lekker groen en wordt die een stuk aangenamer om in te zitten ook als het wat frisser is. Meer kleur in je tuin? Er zijn ook winterharde planten in mooie kleuren. Je kunt deze bijvoorbeeld heel goed in een pot op tafel neerzetten of bij je overkapping voor nog meer sfeer en aankleding.

Genieten van je tuin hoeft echt niet alleen maar in de zomer. Met deze tips maak je van jouw buitenruimte een fijne plek om het hele jaar door van én in te genieten!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply