17

Een tuin vol natuurlijke materialen, zo doe je dat!

De achtertuinen met een strak ontwerp zonder al te veel groen is eigenlijk alweer uit de mode. Deze heeft plaatsgemaakt voor een romantische tuin, met veel kleuren, planten en bloemen. Wil jij van de strakke, betegelde tuin af en het liefst wat meer natuurlijke vormen en materialen in de tuin hebben? Er zijn genoeg manieren om dit te bereiken. We geven je graag wat tips, zodat je direct aan de slag kunt en in de zomer heerlijk kunt genieten van je gloednieuwe tuin.

De basis

Het belangrijkste is om niet direct alle tegels uit de tuin te halen en weg te gooien, want dit is niet erg duurzaam. Daarnaast kun je vast nog iets moois van de tegels maken, zoals een border voor je planten. Probeer een speels pad te maken die niet volledig recht loopt, om de natuurlijke vormen te accentueren. Je kunt een houten vlonder kunnen plaatsen om af te wisselen met de stenen. Hier kun je een gezellige zithoek op plaatsen, waardoor je echt een soort klein terrasje creƫert.

Gebruik houten vormgevers

Naast een houten vlonder kun je nog veel meer soorten tuinhout gebruiken om meer natuurlijke details te verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten rozenboog, waar je vervolgens een rozenstruik in kunt laten klimmen? Daarnaast kun je ook je stenen muren vervangen door houten schuttingen of tuinschermen. Op die manier kun je heel gemakkelijk meer hout toevoegen op allerlei plekken.

Tuinmeubilair

Tuinmeubilair

Heb je metalen tuinstoelen en zou je het liefst naar een andere variant overstappen? Wat dacht je van bamboestoelen, een rieten loungeset of een rotan hangstoel? Je kunt deze in allerlei soorten en kleuren kopen, maar om het natuurlijke effect te behouden kun je het beste voor lichte houtkleuren kiezen. Dit staat minder hard in de omgeving dan dat ze bijvoorbeeld zwartgeverfd zijn.

Extra groen erin!

Tot slot een inkoppertje, maar voor een natuurlijke tuin is het echt van belang dat je meer groen erin zet. Misschien heb je een mooie boom op het oog, waar je wat leuke struiken onder kunt planten. Aan de houten rozenboog kun je ook nog wat hangplanten kwijt, wat voor een extra romantische uitstraling zorgt. En wellicht wil je ook nog een klein gazon, waardoor je direct ontzettend veel groen toevoegt. Succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply