22

Zo geef je de woonkamer een luxe uitstraling

Zou jij de woonkamer graag een luxe uitstraling willen geven? Laat je dan inspireren door de tips uit dit artikel. Er zijn veel verschillende manieren om de zithoek een andere look te geven. Bijvoorbeeld door meubels te vervangen, accessoires toe te voegen of door goed te letten op het materiaalgebruik. Welke van de onderstaande ideeën ga jij toepassen in jouw woonkamer?

Investeer in een luxe bankstel

De bank is een van de belangrijkste elementen van de woonkamer. Om het geheel een luxe uitstraling te geven, moet je vooral niet bang zijn om te kiezen voor een extra grote hoekbank. Is de ruimte daar toch te klein voor? Dan zijn er ook compacte luxe banken met een chique look. Kies in ieder geval voor een mooi design en hoogwaardig materiaal. Op dit moment zijn zitbanken op pootjes erg populair. Deze ogen (ondanks het grote formaat) niet zo massief, maar juist elegant en luchtig.

Zet zitmeubelen niet tegen de muur

Zet de relaxstoelen, hoekbank of compacte 2-zitsbank niet direct tegen de muur. Juist door er een beetje ruimte tussen te houden, oogt de woonkamer veel luxer. Zelfs in kleine ruimtes werkt deze tip goed! Een afstand van 20 centimeter maakt al een groot verschil.

Gebruik de salontafel als blikvanger

Onthoud dat een salontafel niet alleen een praktisch meubelstuk is, maar ook een decoratieve waarde heeft. Koop daarom een tafel met een bijzondere vorm, van een luxe materiaal of met een opvallend onderstel. Kijk bijvoorbeeld naar het mooie assortiment van meubelleeuw.

Verwerk luxe materialen in de woonkamer

Verwerk luxe materialen in de woonkamer

Let bij het inrichten of decoreren van een luxueuze woonkamer goed op het materiaalgebruik. Dit is namelijk heel belangrijk voor de totale uitstraling. Zorg ervoor dat er op verschillende manieren luxe materialen terugkomen. Denk hierbij aan fluweel, goud, messing, marmer, glas, hoogwaardig (imitatie)leer en imitatiebont. Daarnaast doen zwarte metalen accenten het ook heel goed in een luxe interieur.

Hang kamerhoge gordijnen op

Hang de gordijnrail niet een stukje boven de ramen, maar juist helemaal bij het plafond. Koop vervolgens kamerhoge gordijnen die de grond net niet raken. Op deze manier laat je de ruimte nog groter, hoger en luxer lijken.

Werk kabels en snoeren netjes weg

Tot slot is het belangrijk dat de kamer netjes oogt. Het is vanzelfsprekend om de rommel op te ruimen en regelmatig te poetsen, maar hoe zit het eigenlijk met alle kabels in de woonkamer? Als deze duidelijk in het zicht liggen, is het mooier om het helemaal weg te werken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply