19

Zo creëer je de perfecte eethoek

In deze tijd spendeer je veel tijd in en rondom het huis. Iedereen probeert zijn of haar eigen plekjes te creëren waar je ’s ochtends, ’s avonds en overdag tijdens werk of school jezelf kan zijn en je zowel kan terugtrekken als samen van het leven kan genieten. Of je nu groot of klein woont, of je de vrijdagavond met vrienden rond de tafel zit of liever in je eentje de krant leest, de eethoek staat voor het maken van herinneringen. Maar hoe creëer je nou de perfecte eethoek voor jouw interieur?

Wat maakt jouw perfecte eethoek?

Er spelen meerdere factoren mee bij het samenstellen van je dining room. Onderwerpen zoals verlichting, zitcomfort, type eettafel, stijl en accessoires dragen hieraan mee. Iedereen heeft een eigen smaak en wensen, daardoor kun je deze punten zien als knoppen waar je helemaal zelf aan kan draaien, dan kom je vanzelf bij je echte wensen uit. 

De eettafel, het object waar je je gesprekken aan voert en de dag bespreekt, kan ontelbare vormen en maten aannemen. Het aanbod bij Mister Tafel is heel divers: een van de favorieten van nu is een industriële eettafel. Deze  geeft een “edge” aan een warme stijl, waardoor het een verblijfsruimte op zich wordt: een eethoek. 

Sfeer aan de eettafel

Sfeer aan de eettafel

De sfeer wordt bepaald door veel dingen, maar verlichting is een hele belangrijke. Bij het lezen van de ochtendkrant wil je direct licht dat de krant bijna geheel van boven beschijnt, vooral met de donkere dagen op komst. Juist gedimd licht kan de voorkeur hebben na een lange dag achter de computer te hebben gezeten. Nu is het tijd om bij te komen en daar mag wel wat verzachtend licht bij geschenen worden. Licht dat tegen de wanden schijnt van onder naar boven heeft een rustgevende werking. Een fijne tip is lampen in hoeken. Daardoor krijgt de kamer meer lucht en zit jij in een echte “cozy” eethoek. Woon je onder een schuine kap? Schijn dan eens de lampen tegen de schuine wand aan, daardoor geef je de ruimte nog meer hoogte en zit jij in een romantisch licht te dineren aan je industriële eettafel.

Maar hoe zit je eigenlijk aan je eettafel? Ben je een echt keukenmens en staat de eettafel daar ook? Dan kan je zo uren aan deze tafel zitten. Stoelen die écht lekker zitten zijn dan een must. Als de eettafel in je leefruimte staat en je houdt van design, staan ontwerp en uitstraling misschien hoger op het lijstje. Geheel in lijn met de trends van 2021 zijn donkere, warme kleuren een rustgevende kleur in de eethoek ,en daarbij komt dat een industriële eettafel een gaaf contrast maakt met zachtere materialen in de stoelkeuze.

De eethoek: jouw favoriete plek in huis

Om af te sluiten, zodat je snel kan beginnen: hopelijk genoeg tips om jouw eethoek tot je favoriete plek te maken. In hoeverre de plek jouw eyecatcher wordt of juist een oase van rust, ligt nu in jouw handen, bekijk eens het aanbod bij Mister Tafel, en creëer daarmee gemakkelijk de eetkamer van je dromen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply