20

Mooie tuinstijl: hoe creëer je een mediterrane tuin?

Wil je een zomerse sfeer creëren in de tuin? Dan is de kans groot dat je fan bent van de mediterrane tuinstijl! Vrolijke kleuren en details zijn er volop te vinden in deze stijl – zo word je iedere dag weer helemaal blij van je tuin. Ook omarm je het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin! Lees verder voor onze tips: zó richt je je tuin in volgens de mediterrane stijl.

Mediterrane bomen in de tuin

We pakken het meteen groots aan: plaats mediterrane bomen in je tuin. Zeker als je er de ruimte voor hebt, is dat een enorm fraaie toevoeging. Er zijn verschillende soorten bomen die bij deze stijl passen. Denk aan de vijgenboom en de palmboom. Nog mooier vinden we prachtige olijfbomen: ware eyecatchers in de tuin. Wat er zo bijzonder is aan de olijfboom, is dat de boom elk jaar een beetje verandert. Jonge olijfbomen hebben een gladde, grijze stam. Ieder jaar wordt de stam wat robuuster en kleurt deze donkerder. De verzorging is vrij eenvoudig, aangezien de olijfboom een winterharde boom is: tot -10°C in de volle grond. Ook in de wintermaanden houden olijfbomen hun blad, in een fraaie groene kleur. Het hele jaar een plaatje om naar te kijken!

Mediterrane bomen in de tuin

Warme kleuren in de mediterrane tuin

Bij de mediterrane tuin denken we ook direct aan warme tinten. De kleuren die je overal terugziet als je door bijvoorbeeld het mooie Spanje of Italië reist. Je kunt denken aan oranje, rood, geel, perzik en terracotta. Laat deze kleuren het liefst op verschillende manieren terugkomen in je tuin. Verf bijvoorbeeld de schutting of de muur in je tuin in een van deze vrolijke kleuren: dat valt lekker op! Ook je tuinmeubels kun je in deze kleuren uitkiezen. Om er echt een gezellige boel van te maken, kies je bijvoorbeeld je tuinstoelen in verschillende zomerse kleuren uit. Uitpakken mag, dat past nu juist zo goed bij deze tuinstijl.

Nonchalante indeling van de tuin

Bij de mediterrane tuinstijl hoeft de tuin niet helemaal strak te zijn ingericht. Sterker nog, het past beter om de tuin wat nonchalater te laten ogen. Mooi meegenomen dus, als je geen zin hebt om elke week het onkruid te wieden. Je kunt het best wat laten groeien. Leg geen strakke borders aan, maar plaats liever her en der in de tuin planten. Het pad door de tuin hoeft niet kaarsrecht te lopen, maar mag juist wat bochtjes hebben. Door deze nonchalante eigenschappen met elkaar te combineren, houd je perfect rekening met de zomerse tuinstijl.

Gevarieerd groen in de tuin

Om nog verder in te haken op de nonchalante styling van de tuin: hier kies je ook voor door gevarieerd groen in de tuin te planten. Je kunt bijvoorbeeld bloemen met verschillende kleuren door elkaar planten, om er een visueel spektakel van te maken. Plaats verder zowel planten als bomen in de tuin – denk aan de olijfboom waar we het hierboven al over hadden. Bij BoomNL vind je een ruim assortiment van kwalitatieve bomen. Zo kun je de tuin op de ideale manier inrichten, om er jarenlang van te gaan genieten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply