40

zelf stempels maken

boter kaas en eieren stempel

Van een gum kun je leuke stempels maken…. Hou je van spelletjes doen en van stempels maken, dan is dit een goed idee. In een klein uurtje tijd heb je dit boter, kaas en eieren spel als stempelset gemaakt. Kun je daarna uren het spelletje spelen!

Je hebt nodig:
– een gum van de Hema
– een guts-set met verschillende mesjes
– een tekening van het spel
– een scherp mes
– een zakje
– een stempelkussen
Hoe je een stempel zelf kunt maken kun je in een eerder bericht lezen. Maar hieronder nog een keer het stappenplan voor de boter kaas en eieren variant:…

stap 1 van stempel maken

1. De gum is een rechthoek. Teken het spel in het vierkant op de gum en snij de reep die over is van de gum af met een scherp mes. Dat reepje snij je weer in 3 gelijke stukken. Hiervan heb je 2 stukken nodig om het kruisje en het rondje van te maken.

stap 2 stempelset maken

2. Snij met de mesjes alles voorzichtig weg. Gebruik de mesjes op een handige manier, voorsnijden met het rechte mesje en weghalen van grote vlakken met het ruime mesje.

stap 3 stempelset maken

3. Snij vervolgens voorzichtig het kruisje en het rondje uit. Test ze op een kladpapiertje en snij weg wat nog niet goed was…

stap 4

4. Speel boter kaas en eieren een keertje op een papiertje… Snij nog weg wat niet goed is.

boter kaas en eieren stempelset

5. Maak een mooi zakje voor je stempel en bewaar het spel daarin. Je kunt hier natuurlijk ook het stempeldoosje en lege briefjes bij stoppen. Kun je het spel onderweg eens spelen en makkelijk in je tas stoppen.

stempels zelf maken

Show Comments

2 Comments

  1. Birgit 19 januari 2015
    • Petra 19 januari 2015

Leave a Reply