19

Wist je dat je een spiltrap kan renoveren?

De Spiltrap komt in de meeste huizen voor. Deze trap wordt ook wel Halfslag trap genoemd. Dit komt omdat de trap van onder naar boven een halve slag draait. De trap draait 180 graden. Deze trap is makkelijk te renoveren en houdt weinig ruimte in beslag. Heb je dus een kleine woning of een kleine ruimte waar de trap komt te staan? Dan is de Spiltrap de beste optie voor je woning. 

Spiltrap renoveren

De makkelijkste keuze is om een trap te laten renoveren, dan te kiezen voor een hele nieuwe trap te plaatsen. Dit doe je vaak bij een bestaand huis. Heb je de vrijheid om in een nieuwe woning een trap te plaatsen, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Je kunt een spiltrap renoveren door bijvoorbeeld alleen de treden te vervangen. In de loop der jaren kunnen de treden namelijk beschadigd zijn.

Wat zijn de kosten van een traprenovatie

Wat zijn de kosten van een traprenovatie

Een renovatie van een trap is vaak goedkoper dan een hele nieuwe trap laten plaatsen, maar dit hangt wel af van de wensen die je hebt tijdens een trap renovatie. Je hebt namelijk super veel opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om van de dichte trap een open trap te maken of andersom. Kies je voor een andere traptrede? Dan kan eikenhout al een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld beuken hout.

Je eigen trap ontwerp

Heb je de vrijheid om een hele nieuwe trap te plaatsen? Verdiep je dan eens in het maken van een eigen ontwerp. Je kan bijvoorbeeld een twee kwart trap, bovenkwart trap of steektrap op maat laten maken. Een eigen ontworpen trap is natuurlijk het allerleukste! Vergeet alleen niet dat hier een hoger prijskaartje aan verbonden zit. 

Wat kost een eigen trap ontwerp?

Wat een nieuw en eigen trap ontwerp precies kost is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Sommige elementen of voorwerpen kunnen duurder zijn. Tijdens het maken van een eigen ontwerp kun je in de gaten houden wat de kosten van de trap zal worden. 

Je kan op veel verschillende websites op internet een eigen ontwerp maken en de prijs van de trap zien. Voor inspiratie kun je altijd langs gaan in een showroom, advies vragen aan een medewerker of op internet op zoek gaan naar voorbeelden van trappen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply