22

Wintersport materiaal opbergen in de zomer: zo doe je dat

Met de zomer in het vooruitzicht is het wintersportseizoen nu toch écht voorbij. Je kunt de snowboards en dikke skipakken dus gerust opbergen. Maar hoe doe je dat nou op de juiste manier? Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de wintersport spullen, moet je het zorgvuldig opruimen. Hierbij delen we een aantal handige tips!

Skischoenen opbergen

Het is belangrijk om de schoenen eerst goed te controleren voordat je ze opbergt. Kijk of het loopvlak nog recht is en of er geen beschadigingen zijn. Haal vervolgens de binnenschoen en zool eruit en laat het goed drogen. Pas daarna stop je alles weer in elkaar, klik je de schoenen vast en zet je ze netjes weg.

Ski’s en snowboards opbergen

Ook de ski’s en snowboards moet je controleren op beschadigingen voordat je ze opbergt. Het is beter om iets direct te (laten) repareren en goed te onderhouden. Wax het materiaal om uitdroging te voorkomen. Maar let er wel op dat de wax niet op de staalkant komt. Hierdoor zou het kunnen roesten. Bewaar de ski’s en het snowboard op een koele en droge plek, het liefst rechtop. Een vochtig tuinhuisje is dus geen goed idee!

Heb je geen droge opbergplek in huis? Of kom je simpelweg ruimte tekort? Dan kun je het beste een opslagbox huren. Hier staan jouw wintersport spullen altijd veilig, droog en uit het zicht. Kijk maar eens welke opslagruimtes er bij jou in de buurt zijn! Je kunt deze box natuurlijk ook gebruiken om andere spullen in op te slaan. Zodra het wintersportseizoen begint en je de spullen weer nodig hebt, kun je de huur even opzeggen.

Wintersportkleding opbergen

Was de kleding voordat je het een paar maanden opbergt in de kast. Dit is niet alleen beter voor de geur, maar ook voor de kwaliteit. Het materiaal wordt weer even opgeschud en in vorm gebracht. Het is daarom beter om het niet opgepropt in een kleine doos of tas te bewaren. Geef het materiaal (met name dons) de ruimte door het op te hangen.

Helm opbergen

Wist je dat je een helm na 3 tot 5 jaar aan vervanging toe is? Het heeft geen nut om een oude en beschadigde helm nu nog op te bergen. Je kunt het beter zo snel mogelijk vervangen, voordat je het vergeet.

Handschoenen en brillen opbergen

Gewone handschoenen kun je overal opbergen. Handschoenen van leer moet je wel even invetten om uitdroging te voorkomen. Maak daarnaast de skibril goed schoon en droog voordat je het opbergt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply