24

Wat zijn dé belangrijkste basiselementen bij de inrichting van een woning?

Eerlijk is eerlijk: het liefst ben je natuurlijk bezig met het uitzoeken van mooie meubels en woonaccessoires. Maar er komt veel meer kijken bij de inrichting van een woning. Sla de belangrijke basiselementen niet over: die zijn essentieel om een fijne plek te maken van je huis. Van de verwarming tot de verlichting – we zetten alles voor je op een rijtje.

De verwarming

De verwarming is heel belangrijk in huis! In ons koude kikkerlandje kan de temperatuur immers flink zakken in de herfst en winter – en dan is het wel zo prettig als je er thuis warmpjes bij zit. En dat natuurlijk het liefst in elke kamer in huis! Ben je op zoek naar een nieuwe radiator? Thermrad radiatoren zijn een uitstekende keuze: ze kennen een hoogwaardige kwaliteit en een elegante uitstraling. Perfect passend in een modern interieur bijvoorbeeld. De radiatoren hebben een sterke laklaag die goed blijft zitten. Qua looks kies je uit de klassieke ribbeltjes of juist een vlak plateau: het is maar net wat jij het mooist vindt.

De vloer

Zonder een goede vloer is je huis eigenlijk onbewoonbaar. En hoewel je zomaar een simpele vloer in je woning kunt plaatsen, is het een beter idee om de vloer uit te zoeken die echt bij jouw woonwensen past. Je hebt namelijk veel om uit te kiezen! Ga je voor de looks met sfeervol hout? Houd dan wel in je achterhoofd dat dit om veel onderhoud vraagt. Je kunt juist ook voor gemak kiezen, met bijvoorbeeld pvc of een tegelvloer. Toch liever warmte onder je voeten? Dan is tapijt weer beter passend. Om maar wat voorbeelden te noemen.

De muren

De muren

Voor het mooi maken van je wanden in huis zijn er verschillende manieren mogelijk. Dit verschilt bijvoorbeeld per soort woning. In een oude woning vind je vaak gaten in de muur die je moet vullen. De muren in een nieuwbouwwoning moeten juist nog goed drogen voordat je ermee aan de slag gaat. Welke look is wenselijk aan je wand? Ga je voor behang of liever verf? En voor welke kleuren kies je dan? In veel huizen zien we witte muren, maar je kunt juist ook lekker uitpakken met een opvallende kleur. Of geef bijvoorbeeld één muur in de kamer een kleurrijk jasje, voor een speels effect.

De raamdecoratie

Gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen of rolgordijnen: ook wat betreft de raamdecoratie heb je genoeg om uit te kiezen. Bekijk per raam wat je het mooist vindt staan. Zo zorgen hangende gordijnen voor een fraaie look in de woonkamer en slaapkamer, maar zijn rolgordijnen weer praktischer in de keuken of badkamer. Door dit dus echt per raam en kamer te besluiten, kies je voor optimale raambekleding.

De verlichting

Sla ten slotte de verlichting niet over in het rijtje van basiselementen voor je interieur. Een goed lichtplan maakt het wonen in je huis echt een stukje fijner. Bepaal bijvoorbeeld waar de verlichting precies komt te hangen: liever recht boven de eettafel dan gewoon maar random in de woonkamer. Zorg dan ook voor aansluitingen op de juiste plekken in je woning. Zo maak je optimaal gebruik van de verlichting in huis!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply