34

Hulpmiddelen kunnen ook stijlvol zijn: 5 tips

Ouder worden brengt in veel gevallen helaas nogal wat lichamelijke klachten met zich mee. Je spieren en gewrichten zijn niet meer zo soepel, je zicht gaat vaak wat achteruit en misschien krijg je ook wel te maken met een slechter gehoor. Het aanpassen van je woning is de volgende stap, maar gruwel je al bij het idee van lelijke hulpmiddelen in jouw interieur? Nergens voor nodig, want er zijn ook zat stijlvolle oplossingen. Hieronder lees je vijf tips.

1. Antislipvloer

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in ruimtes waar de vloer snel of vaak nat wordt. Antislipmatten en antislipstickers kunnen dit probleem oplossen, maar echt mooi zijn deze alternatieven niet. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden. Keramische antisliptegels vormen een stijlvolle en moderne toevoeging aan je interieur. Een andere optie is een duurzame vinylvloer met antislipeigenschappen. Vinyl is gemakkelijk te onderhouden en heeft tegelijkertijd een geluiddempende werking. Dankzij de vele designs en kleuren is er altijd wel een optie die bij jouw interieur past.

Hulpmiddelen kunnen ook stijlvol zijn 5 tips

2. Steunbeugel

Een steunbeugel, of wandbeugel, is ideaal om te gebruiken in de toiletruimte en de badkamer, maar kan ook op andere plekken in de woning toegepast worden. De wandbeugels en handgrepen zijn te koop in verschillende kleuren en uitvoeringen, zoals eigentijds rvs of glanzend chroom. Ga je voor een mooie blikvanger of een onopvallende toevoeging?

3. Drempelvervangers

Drempels vormen vervelende obstakels voor mensen die slecht ter been zijn. Als de vloer niet doorgelegd is onder de drempel, kan deze echter niet zomaar verwijderd worden zonder dat er een nieuwe vloer gelegd moet worden. Een drempelvervanger, in een contrasterende tint, in chique zwart of rvs, of in dezelfde kleur als jouw vloer, biedt dan een uitkomst.

4. Traplift

Wanneer traplopen steeds lastiger wordt, is het een goed idee om na te denken over de aanschaf van een traplift. Wist je dat trapliften tegenwoordig vrijwel volledig aan te passen zijn aan jouw wensen? Afhankelijk van het type zijn er diverse mogelijkheden wat betreft het materiaal en de kleur van de stoelbekleding en de lakkleur van de rail.

5. Verlichting

Als je zicht achteruit gaat en je meer moeite hebt met de wisseling tussen donker en licht, is het belangrijk om je woning uit te rusten met goede verlichting. Slimme verlichting is te bedienen met één klik op de knop (of met je smartphone). Zo wissel je makkelijk tussen sfeerverlichting en nagebootst daglicht. Slimme verlichting is te koop als losse lampen of als complete armaturen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply