17

Wil je jouw eigen tuin ontwerpen? Bekijk deze tips!

In de zomer wil je graag veel tijd doorbrengen in de buitenlucht. Om deze reden is het erg fijn om een mooie tuin te hebben. Het is hiervoor erg slim om je eigen tuin te ontwerpen. Zo kun je zelf bepalen wat je wel en niet in de tuin wilt hebben. Ga bijvoorbeeld voor een mooi grasveld met een aangrenzend terras. Zo kun je de kinderen laten spelen terwijl je er vanaf het terras een mooi zicht op hebt. Heb je een kleine tuin? Dan ga je echter keuzes moeten maken. In dit blog bericht willen we je enkele tips geven om je eigen tuin te ontwerpen.

Wat zijn je wensen en behoefte?

Als je een tuin gaat ontwerpen, is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet wilt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een groot terras wilt hebben. Dan moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte vrij is om dit aan te leggen. Daarnaast kan het ook zijn dat je juist een tuin wilt met veel bloemen. In dit geval ga je een keuze maken tussen alle mooie planten en kies je bijvoorbeeld voor een mooie Toscaanse jasmijn. Als je eenmaal weet wat je wel en niet in de tuin wilt hebben, kun je hier het ontwerp op aanpassen. Een tuin kan namelijk enorm veel verschillende kanten op gaan. Ga altijd goed in gesprek met je partner en/of huisgenoten, zodat je een tuin kunt ontwerpen die voor iedereen fijn is.

Een tuin ontwerpen met veel groen

Een tuin ontwerpen met veel groen

Een tuin ontwerpen kan op enorm veel verschillende manieren. Een veel gekozen optie is om veel groen in de tuin te nemen. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. In Nederland wordt er bijvoorbeeld vaak gekozen voor een mooi grasveld. Vervolgens worden er aan de zijkanten van het gras bloemen geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om deze bloemen en planten ook in bloembakken te doen. Dit zorgt ervoor dat je niet op een enkele plek in de tuin deze bloemen hebt, maar door de hele tuin door. Dit kun je vervolgens ook opnemen in je ontwerp voor de tuin. Als je de bloembakken gaat vullen, kun je gebruik maken van bodembedekkers. Deze zorgen ervoor dat er geen open plekken zichtbaar zijn, waardoor de tuin een mooi aanzicht krijgt.

Ben jij op zoek naar mooie bloemen of planten? Dan is Yarinde.nl de beste plek! Hier vind je de mooiste bloemen en planten voor jouw tuin!

Een mooi terras aanleggen in de tuin

Een andere keuze die je kunt maken voor de tuin, is het aanleggen van een groot terras. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je goed kunt genieten van de tuin. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een terrasoverkapping opneemt in het ontwerp van de tuin. Hierdoor ben je namelijk in staat om langer van de buitenlucht te kunnen genieten. De warmte blijft hangen onder de overkapping, waardoor je langer buiten kunt blijven zitten. Daarnaast hoef je natuurlijk niet bang te zijn voor regen!

Hoe maak je het tuin ontwerp?

Er zijn verschillende manieren hoe je de tuin kunt ontwerpen. Je kunt het makkelijk houden door een bovenaanzicht te maken op papier. Hiervoor heb je enkel papier en pen nodig. Je kunt het echter ook een stapje verder nemen en de tuin ontwerpen aan de hand van een 3d tuinontwerp software. Dit zorgt ervoor dat je een realistisch beeld kunt maken van de hele tuin. Zo weet je zeker dat je alle elementen in de tuin opneemt die je graag terug wilt zien!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply