22

De 4 voordelen van een veranda in jouw tuin

Twijfel je om een veranda aan te schaffen? Dan kan het handig zijn om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Een veranda is immers een grote verandering voor het aangezicht van huis en tuin. Ze zijn er in alle soorten en maten, met eindeloze gebruiksmogelijkheden. Wij nemen deze twijfels bij je weg!

Elk seizoen genieten 

Het grootste voordeel van een overkapping is misschien wel dat je het hele jaar door buiten kunt zitten. Het zorgt ervoor dat jij geen last meer hebt van weersinvloeden. Zodra het kwik stijgt kun je er heerlijk zitten maar ook in de winter kun je hier genieten. Je kunt het dan extra knus maken door er een heater of kachel neer te zetten of onder een lekker warm dekentje gaan zitten. Of het nu regent of sneeuwt, jij zit onder de veranda heerlijk droog! 

Bescherming van je tuinmeubelen 

Een veranda kan ook helpen bij het behoud van jouw tuinmeubelen. Plaats jouw tuinmeubels onder de veranda voor een optimale bescherming tegen weersinvloeden. Jouw tuinmeubelen worden in de zomer beschermt tegen felle UV stralen die tuinmeubelen doen verkleuren en in de winter beschermt de tuinoverkapping tegen hagelstenen, wind en regen die schade kunnen aanrichten aan de meubels. Welke meubels je ook onder de veranda plaatst, al jouw tuinmeubelen zijn het hele jaar door beschermt tegen weersinvloeden.

Extra leefruimte 

Extra leefruimte

Door de aanleg van een veranda haal je binnen naar buiten, want je creëert als het ware een verlengstuk van jouw woning. Hierdoor oogt jouw huis groter. Andersom natuurlijk ook, je haalt een stukje buiten naar binnen. Je hebt meer zicht op de tuin en daarmee de natuur. Doordat je met een overkapping nooit meer last hebt van weersinvloeden zul je zien dat je hier vaker gaat zitten. Je zorgt hiermee dus echt voor extra leefruimte. 

Waarde stijging woning 

Door de extra leefruimte die ontstaat door de aanleg van een veranda zou de waarde van jouw woning ook nog eens kunnen stijgen! Een veranda is namelijk een gewilde ruimte, omdat het super veelzijdig gebruikt kan worden en ook kan zorgen voor een kostenbesparing. Een goede overkapping kan namelijk zorgen voor isolatievoordeel en daarmee kostenbesparing. Voor een nieuwe eigenaar dus een win-win situatie! 

Een veranda heeft verschillende voordelen, zowel voor jouw eigen woongenot als voor jouw woning zelf. Het is een heerlijke manier om extra te kunnen genieten van jouw tuin en kan daarbij tegelijkertijd zorgen voor bescherming van je tuinmeubelen. Daarnaast komt het ook ten goede  van de waardestijging van jouw huis. Wat wil je nog meer?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply