Wereldkaarten in je interieur

Wereldkaarten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Tot enkele jaren geleden kwam je ze eigenlijk vooral tegen op scholen. Wie herinnert zich niet die lange uren topografie? De oudere generatie kan de meeste landen blindelings aanwijzen en weet zelfs de hoofdstad te noemen. Bij de jongere generatie is de topografische kennis wat minder ingesleten. Maar wereldkaarten kunnen voor veel meer worden gebruikt dan alleen het leren van topografische kennis. Wat denk jij van een mooie wereldkaart in je interieur?

Wereldkaart op canvas

Wereldkaarten die veel in huis worden toegepast, zijn canvas schilderijen en foto’s. Deze wereldkaarten zijn over het algemeen van een vrij beperkt formaat. Je kunt er altijd eentje kwijt, maar omdat ze een klein formaat hebben zijn ze niet erg gedetailleerd. Ze zijn verkrijgbaar in zwart-wit of in kleur. Je kunt ze ook wel in perkament-uitvoering krijgen maar dit ziet er niet zo mooi uit omdat het canvas wel strak is.

Wereldkaart op schoolplaat

Ken je nog de vroegere schoolkaarten? Die kaarten waren van stevig doek en hadden boven en onder een houten lat. Zo werd de kaart netjes strak gehouden. Deze schoolplaten zijn hebben een flinke comeback gemaakt. Ze zijn razend populair, vooral als de klassieke schoolplaten zoals ze er vroeger uitzagen. Ook deze platen zijn in andere versies te vinden, bijvoorbeeld een moderne grijze variant of een minimalistische variant met strakke lijnen.

Fotobehang van een wereldkaart

Wereldkaarten zijn ook verkrijgbaar als fotobehang. Je kunt kiezen uit heel veel soorten, dus er is er vast een bij die in jouw interieur past. Je kunt gaan voor een enorme gekleurde wereldkaart, maar ook voor een combinatie van kleinere wereldkaarten op je behang. Er zijn ook hier prachtige moderne wereldkaart-behangen te vinden en ook de vintage stijl is ruimschoots aanwezig.

Een wereldkaart stickeren

Misschien past een fotolijst of schilderij niet echt in je interieur. En vind je een wereldkaart behang een tikje overdreven. Zoek jij een tussenoplossing? Dan is een wereldkaart sticker een goede oplossing. Deze stickers kun je zelf op je behang aanbrengen. Veel shops hebben ook een stickerservice, waarbij iemand de stickers voor je komt plakken. Want zeg nou zelf, die losse werelddelen zijn best moeilijk netjes te plakken. Er zijn ook hele leuke sticker wereldkaarten voor de baby- en kinderkamer met vrolijke kleuren en leuke dieren erop.

Stukjes wereldkaart puzzelen

Er zijn ook mensen die een enorme wereldkaart in stukken delen. Die kun je dan vervolgens inlijsten en apart van elkaar ophangen. Een zo verkregen 3-luik, 5-luik of andere combinatie heeft weer een heel nieuwe uitstraling. Het is supergaaf om te doen en het heeft een bijzonder effect. Dit kun je natuurlijk ook doen met een kaart van slechts een werelddeel of van een land. Kies wel voor een grote kaart, want anders worden de details te klein. Je kunt ook een complete set van stukken wereldkaart bestellen, zodat je ze thuis alleen nog maar bij elkaar hoeft te puzzelen.

Een wereldkaart op tafel

Misschien vind je al die wereldkaarten wel leuk aan de muur, maar heb je eigenlijk geen ruimte (meer). Dan kun je ook gaan voor alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tafelkleed met de wereldkaart? Ook kussens met wereldkaarten en nog veel meer andere woonaccessoires zijn verkrijgbaar. Zo kun je de wereldkaart op allerlei leuke en bijzondere manieren verwerken in je interieur.

Een wereldkaart in je interieur is helemaal hip. Daarbij is het ook nog eens leuk om te fantaseren naar welke landen je nog eens zou willen gaan. Of je zet er vlaggetjes op, op de plekken waar je al geweest bent. Het is ook best handig, als er bijvoorbeeld nieuws is over een bepaald land. En als je kinderen hebt, leren zijn hun topografie een stuk sneller als ze gewoon op de complete wereldkaart kunnen kijken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply