24

Hoe kies je de juiste behangprint voor jouw muur?

Behangen is iets dat nooit uit de mode zal raken. Dit komt omdat behangen je een oneindige hoeveelheid mogelijkheden geeft als het gaat om de bekleding van jouw muur. Het feit dat het aantal mogelijkheden oneindig is, maakt het kiezen voor een specifieke print juist weer lastiger. In deze blog proberen we je enkele tips te geven om de juiste behangprint voor jouw kamer te kiezen! We hopen dat je bij jouw volgende behang-aanschaf rekening houdt met deze tips en aan de hand hiervan gemakkelijker een keuze kunt maken!

Behang locatie

Behang-locatie

De belangrijkste factor als het gaat om het kiezen van de behangprint is misschien wel de locatie waar het behang geplaatst wordt. Het is natuurlijk per persoon verschillend, maar over het algemeen raden we aan om voor de woonkamer een zo rustig mogelijk behang te kiezen. Dit kan een effen muur zijn in een kleur die bij de rest van het interieur past of bijvoorbeeld een behang met een print die lijkt op de achtergrondkleur van het behang. Als je behang zoekt voor een kinderkamer of persoonlijkere kamer dan de woonkamer, dan is experimenteren wat veiliger. Je kunt bijvoorbeeld in een hobbykamer kiezen voor fotobehang waar jij op te zien bent met je man/vrouw en kinderen. Hierdoor krijgt de hobbykamer nóg meer een persoonlijke touch dan dat deze kamer al had.

De rest van het interieur

Behang wordt op de muren van de kamer geplaatst. Hierdoor neemt behang altijd een groot stuk van het zichtveld in. Het is niet gebruikelijk om een muur bijvoorbeeld voor 30% te behangen met het ene behang en weer voor 70 met een andere. Omdat de muur slechts met één soort behang behangen wordt, is het belangrijk om deze bij de rest van het interieur te laten matchen. Als het interieur in de te behangen kamer alle kleuren van de regenboog bevat, dan zou een donkergrijs vliesbehang hier erg raar bij staan. Ditzelfde geldt andersom. Als de kamer erg rustig is ingericht met neutrale kleuren, dan zou het erg vreemd staan als het behang ineens uit felle kleuren en drukke patronen bestaat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply