Welke woonaccessoires maken je slaapkamer gezellig?

Bij de aankleding van ons huis besteden we vaak maar weinig aandacht aan de slaapkamer. Dat is jammer! Je kunt namelijk ook juist van de slaapkamer een gezellige plek maken. Met een paar mooie woonaccessoires heb je dit in no time geregeld. Wat zijn de leukste woonaccessoires voor de slaapkamer?

Vloerkleed

Een vloerkleed in de slaapkamer is wat ons betreft een must-have! Allereerst natuurlijk voor dat heerlijke warme en zachte gevoel aan je voeten als je ’s ochtends uit bed stapt. Verder zorgt een vloerkleed ook voor een sfeervolle aankleding. Met een trendy vloerkleed van Webkarpet maak je je slaapkamer veel gezelliger. Kies het type kleed dat jij het mooist vindt: hoog- of laagpolig, rond of vierkant, in een minimalistische of juist een opvallende kleur!

Lampen

Heb je gewoon een simpele lamp aan het plafond hangen in je slaapkamer? Dat kan anders. Ga liever op zoek naar een bijzondere plafondlamp, die direct in het oog springt. Zo is een rotan lamp op het moment een trendy keuze. Naast de lamp aan het plafond is het ook tof om een staande lamp of een tafellamp in de slaapkamer te plaatsen – uiteraard tevens in een bijzonder design.

Nachtkastjes

Nachtkastjes

Een nachtkastje is een handig meubelstuk in je slaapkamer, om je telefoon, boek of sieraden op kwijt te kunnen. Je geniet extra van het nachtkastje als je een mooi ontwerp kiest! Je stijl speelt hier natuurlijk een grote rol in. Ga je liever voor robuust hout of minimalistisch metaal? Wil je een eenvoudige kleur of mag die tafel extra opvallen met een knalkleur? Zorg in ieder geval dat je ‘m beeldig vindt staan.

Planten

Om voor wat meer leven te zorgen bij de slaapkamer styling, kun je denken aan kamerplanten. Dit is zelfs goed voor de gezondheid: zo zijn er planten te vinden die voor zuurstof in de ruimte zorgen en die luchtzuiverend werken. Waar je zo’n plant kwijt kunt? Op je nachtkastje, in de vensterbank of gewoon op de grond – om maar wat voorbeelden te noemen. Het combineren van meerdere planten is natuurlijk tevens een leuke optie!

Bloemen

Naast planten kun je ook zeker aan bloemen denken in de slaapkamer! Kies voor een bos bloemen met lekker veel kleuren: zo valt ‘ie extra op. Vind je het zonde dat bloemen na verloop van tijd weer zijn uitgebloeid? Dan kun je ook voor droogbloemen kiezen – daar heb je verder helemaal geen omkijken naar qua verzorging. Ideaal om in een vaasje op je nachtkastje te zetten bijvoorbeeld!

Muurdecoratie

Als laatst kun je denken aan muurdecoratie in de slaapkamer. De muren blijven anders vaak maar wat leeg, terwijl je hier juist voor gezelligheid kunt zorgen. Denk aan een schilderij of een poster, om boven je bed te hangen. Een collage staat ook fraai, met meerdere foto’s of kunstwerken naast elkaar! Nog een laatste idee? Hang wandplanken aan de muur, waar je ook weer allerlei accessoires op kwijt kunt – van planten tot een klok.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply